Hlavní obsah

Policie po pronásledování zadržela v Brně muže podezřelého z násilí

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policisté v Brně v sobotu zadrželi po rozsáhlé pátrací akci muže podezřelého ze závažné násilné trestné činnosti. Do zásahu zapojili také vrtulník a muže pronásledovali v ulicích města, když jim měl zběsile ujíždět. Další podrobnosti k případu policie teprve chystá.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu policie informovala na Twitteru. „Brněnští policisté v sobotní odpolední pátrací akci, do níž nasadili i vrtulník, zadrželi ze závažné násilné trestné činnosti podezřelého muže,” sdělila policie.

Dvojice podle policie brutálně zbila bezdomovce, pátrání ztížily roušky

Krimi

Samotnému zadržení podle kriminalistů předcházelo pronásledování muže ulicemi Brna, načež jeho divoká jízda skončila v Křenovicích. „Při pronásledování a zadržení použili policisté služební zbraň,” zmínila policie.

Kromě toho, že v případu probíhají tzv. procesní úkony, policie další podrobnosti vzhledem k počáteční fázi trestního řízení neuvedla s odkazem na neděli, kdy toho má sdělit více.

„V současné době probíhá řada procesních úkonů, podrobnosti jakéhokoliv charakteru v tuto chvíli nemůžeme sdělovat," potvrdil ČTK policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policie zadržela nebezpečného muže podezřelého z vraždy u Lanškrouna

Krimi

Policie rovněž nesdělila, ve vztahu k jakým paragrafům dotyčného prověřuje. Mluvčí zmínil násilnou trestnou činnost, což sice není právní termín označující skupinu konkrétně vyjmenovaných skutků, vyplývá z toho ale, že ve hře je podezření například z útoku na život nebo zdraví oběti, který vykazuje znaky vyšší míry závažnosti, co se týče provedení činu a jeho následků.

Mezi procesní úkony, které policie provádí, patří obecně kromě zadržení podezřelého a zahájení trestního stíhání například výslechy svědků a rekognice (znovuvybavení), domovní prohlídka, ohledání místa činu, zajištění majetku, odběr biologického materiálu či pitva případně exhumace mrtvoly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám