Hlavní obsah

Muže podezřelého z útoku na tenistku Kvitovou obžalovali, hrozí mu až 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Státní zástupce obžaloval třiatřicetiletého muže podezřelého z napadení tenistky Petry Kvitové z vydírání s těžkým ublížením na zdraví a z porušování domovní svobody. Hrozí mu trest až 12 let vězení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Petra Kvitová během tiskové konference, archivní snímek

Článek

Policisté muže zadrželi a obvinili z vydírání již v květnu, o nynějším vývoji v případu, tedy o postupu státního zástupce, informovala v pátek Česká televize (ČT). Podezřelý je od května ve vazbě.

Muže poslal koncem září Okresní soud v Prostějově na 2,5 roku do vězení v jiné kauze. Podle soudu dal tip trojici lupičů, která na Blanensku brutálně přepadla advokáta. Obviněný s verdiktem nesouhlasil a na místě se odvolal, rozsudek tedy není pravomocný. [celá zpráva]

Podle médií patřil muž v minulosti ke gangu, který na Moravě přepadával seniory, měl údajně také vazby na drogovou scénu. Pachatelé si podle soudu tipovali osamělé důchodce při montování plastových oken. Kvůli této trestné činnosti vyfasoval sedm let vězení. Na svobodu se dostal podmínečně rok před loupeží v Blansku.

Útočník Kvitovou přepadl 20. prosince 2016, tenistka utrpěla vážné poranění levé ruky. Podrobila se komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám