Hlavní obsah

Muž z Brna utopil koťata, může za to jít do vězení

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Městští policisté z Brna ve čtvrtek večer zasahovali u čtyřicetiletého muže, jenž se snažil utopit několik koťat a kočku, která je porodila. Na místo strážníky přivolala mužova partnerka, která byla ze situace zoufalá. Muž nakonec tři koťata utopil a strážníkům se k tomu přiznal. Hrozí mu vězení. O případu informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Po příjezdu městských policistů pustila žena hlídku na pozemek, která okamžitě muže vyhledala. „Přiznal se, že tři koťata utopil, a dovedl hlídku k sudu s vodou, v níž ještě plavala tři mrtvá těla,“ řekl Jakub Ghanem.

Podle mluvčího pak muž sám dodal, že se chystal utopit ještě kočku a její další kotě. „Jako důvod svého jednání uvedl, že si se zvířaty nevěděl rady,“ uvedl dále mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Utopit kotě je trestný čin

Mnoho lidí stále netuší, že utopit kotě není v souladu se zákonem. Utopení koťat či jakéhokoli jiného zvířete může být považováno i za trestný čin. V případě, že pachatel způsobí zvířeti nepřiměřenou bolest nebo utrpení, hrozí mu podle zákona až dva roky vězení. České soudy nicméně v takových případech většinou pachatele do vězení neposílají.

Brněnský případ předala městská policie pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu kolegům z Policie České republiky.

Anketa

Považujete topení koťat za normální?
Ano
35,4 %
Ne
64,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9179 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám