Hlavní obsah

Muž přepadl trafiku s injekční stříkačkou. Pak čekal nedaleko na hlídku

Česká Lípa

Sedmačtyřicetiletý recidivista přepadl minulý týden ve čtvrtek trafiku v České Lípě s injekční stříkačkou v ruce, aby se mohl vrátit do vězení. Na hlídku pak čekal nedaleko s párkem v rohlíku a nadšeně ji vítal. Muž je stíhán vazebně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Recidivista se do vězení snažil dostat od minulé středy, kdy pod pohrůžkou násilí nutil číšníka, aby mu zavolal policejní hlídku. Protože byl tehdy velmi opilý, skončil na záchytné stanici v Liberci.

„Odtud si to ve čtvrtek ráno namířil rovnou do českolipské trafiky, protože se svého cíle nechtěl vzdát,” uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Motorkář v České Lípě předjížděl odbočující náklaďák, po srážce zemřel

Krimi

Muž nejprve po prodavačce v trafice v Mánesově ulici požadoval peníze. V ruce držel injekční stříkačku a ženě hrozil, že ji nakazí žloutenkou, pokud ho neposlechne.

„Po chvíli ale změnil názor a trval jenom na tom, aby přivolala policisty. To vysvětlil tím, že se chce vrátit do věznice, kde to dobře zná a kde je mu lépe než na svobodě,” uvedla Baláková.

Prodavačce poté muž řekl, že počká na nedalekém autobusovém nádraží. „Kam pak v naprostém klidu odkráčel. Ještě před svým odchodem ji ale velmi důrazně upozornil na to, že jestli jeho příkaz nesplní, vrátí se a bude s ní zle,” uvedla mluvčí.

Řidič srazil 12letého cyklistu, promluvil s ním a odjel. Chlapec pak zavolal policii

Krimi

Žena po jeho odchodu přivolala policisty prostřednictvím tísňové linky 158. Muž na ně skutečně čekal na autobusovém nádraží. „Postával u stánku s občerstvením, kde konzumoval párek v rohlíku, a jakmile spatřil naše kolegy, sám se označil za pachatele loupeže a nadšeně je vítal,” dodala Baláková. K chování muže podle ní zřejmě přispělo, že byl pod vlivem drog i alkoholu. Dechová zkouška ukázala 2,27 promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám