Hlavní obsah

Muž napadený na křižovatce v Přerově zemřel v nemocnici, obviněnému hrozí až 16 let

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti a z výtržnictví 43letého muže, který podle nich začátkem září zaútočil po slovní rozepři na jedné z křižovatek v Přerově na 54letého muže. Ten utrpěl zranění, na jejichž následky později v nemocnici zemřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Právo o obvinění v případu v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Incident se stal 5. září večer na křižovatce ulic Tovární a Nádražní. Verbální spor dvou mužů se podle dřívějších informací od policie rychle změnil ve fyzické napadení staršího z mužů. Ten po několika úderech pěstí do obličeje upadl na komunikaci, kde do něho útočník měl ještě kopnout.

Při útoku muž upadl do bezvědomí a musel být přivolanými zdravotníky resuscitován. Poté byl převezen do nemocnice.

Hledaný mladík v Přerově nahlásil jméno jiné osoby. I ta byla v pátrání

Krimi

Útočník při dechové zkoušce po činu nadýchal 2,28 promile alkoholu, následně byl k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice.

Původně byl podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. „Napadený muž později na následky zranění v nemocnici zemřel. Proto byl případ překvalifikován a převzali si jej krajští kriminalisté,“ uvedl Hejtman.

Zfetovaná žena v Přerově brutálně zavraždila tříletou dceru. Dostala 19,5 roku

Krimi

Útočník byl podle něj zadržen a Okresní soud v Přerově rozhodl o vzetí obviněného do vazby.

„Muž byl v minulosti několikrát odsouzen, nikoliv však za trestnou činnost násilného charakteru, ale pro majetkovou činnost,“ doplnil policejní mluvčí. Zatímco původně hrozilo útočníkovi šest měsíců až tři roky vězení, nyní osm až šestnáct let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám