Hlavní obsah

Vlak narazil na Přerovsku do trakčního vedení

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosenice

Osobní vlak narazil v sobotu do trakčního vedení u Prosenic na Přerovsku. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. Nehoda se obešla bez zranění, ve vlaku cestovalo se 150 osob.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Osobní vlak narazil v sobotu do železničního návěstidla u Prosenic na Přerovsku.

Článek

Vlak podle mluvčí společnosti Leo Express Emila Sedlaříka stál kvůli avizované poruše na trakčním vedení, poté dostal informaci, že se může rozjet, rozjel se a spadlo na něj v nízké rychlosti trakční vedení. Na vlaku bylo poškozeno sklo a sběrač, proto nemohl pokračovat. "Nešlo o chybu dopravce," uvedl Sedlařík. Cestující podle něj přepravily náhradní autobusy. Prvotní informace hovořily o nárazu do návěstidla.

„Na místě jsme prováděli evakuaci. Likvidaci následků řešili drážní hasiči, ti nyní provádí bezpečnostní vyzkratování troleje. Bylo také přetrženo trolejové vedení, doprava je v místě přerušena,“ řekl Právu v sobotu odpoledne krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při nehodě došlo i k přetržení trolejového vedení

V úseku mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu. Cestující však upozorňují, že autobusy jezdí kyvadlově ve velmi omezeném počtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám