Hlavní obsah

Muž nakažený covidem utekl z izolace oknem

Právo, Radek Plavecký

Nakažený bezdomovec utekl z izolace oknem. Incident se stal v sobotu odpoledne v Mladé Boleslavi. „Pracovníci nám nahlásili, že jeden nakažený klient s koronavirem utekl u objektu v Nádražní ulici. Přitom věděl, že je pozitivně testovaný na covid a věděl, že nesmí onemocnění šířit,“ uvedl ředitel mladoboleslavské městské policie Tomáš Kypta.

Foto: Městská policie Mladá Boleslav

Strážníci předali v sobotu policii a záchranářům bezdomovce s koronavirem.

Článek

Po uprchlém muži hned začali strážníci pátrat. Po třech hodinách ho lapili v Havlíčkově ulici. „Předali jsme ho Policii ČR, která si ho převzala,“ dodal Kypta a policie to potvrdila.

„Muž je podezřelý z trestného činu šíření nakažlivé nemoci,“ uvedla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Šířila covid, hrozí jí až osm let

Krimi

Nákaza se prokázala mezi mladoboleslavskými bezdomovci minulý týden. Ve zdejším středisku Naděje byl potvrzen covid u jedné z klientek, která ve středisku přespávala. Kvůli tomu putovali další spolunocležníci do karantény v Nádražní ulici. Celkem tam zatím skončilo čtyřicet dalších bezdomovců.

Někteří ale mezi noclehem a prokázáním nemoci z Naděje odešli. Hygienici proto dali městské policii seznam lidí, kteří v Naději s nakaženou pobývali.

Mám covid, řekl muž řemeslníkům. Museli do karantény

Domácí

„Před třemi dny jsme jednoho našli. Neposadili jsme ho do auta, ale pěšky jsme s ním došli do nemocnice na testy. V tomhle případě ale muž nevěděl, že se setkal s nakaženou. V sobotu jsme ale řešili dalšího bezdomovce, který tvrdil, že nakažený je. Stejně jako u uprchlého jsme k němu volali Policii ČR, která si vyžádala i záchranku a převoz do nemocnice,“ dodal Kypta, podle něhož zbývá ještě najít asi pětici lidí, kteří se v Naději s nakaženou setkali.

Reklama

Výběr článků

Načítám