Hlavní obsah

Recidivista hrozil dvěma neznámým lidem podřezáním. Vyšetřují ho na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Rok až pět let vězení nebo peněžitý trest hrozí muži, který podle policie na Nový rok na Jindřichohradecku hrozil s kapesním nožem v ruce ženě a muži, že je podřeže. Ani jednoho neznal a do jejich bytu vnikl neoprávněně. Policie navrhla na muže, který už byl v minulosti trestaný, uvalit vazbu. Státní zástupce to ale odmítl. Obviněný muž je tak stíhán na svobodě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací ČTK navrhl státní zástupce předběžné opatření, kdy se muž nesmí stýkat s lidmi, které napadl.

Případ se stal 1. ledna kolem jedné ráno v bytovém domě v jedné obci u Dačic. Obviněný muž přijel ze Znojma autem, chtěl si podle policie 'vyřídit účty' s jiným mužem.

„Kopal do dveří bytu a přitom křičel a vulgárně nadával přes dveře muži, který v bytě bydlí, ať otevře," uvedla jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.  Hrozil, že ho zabije a podřeže, muž mu ale neotevřel.

Žena na Silvestra napadla manžela paličkou na maso

Krimi

Pak agresor sešel o patro níž, kde začal kopat do dveří dalšího bytu. Otevřel mu muž, agresor ho odstrčil a s kapesním zavíracím nožem vešel do chodby bytu. Dalšího muže v bytě udeřil pěstí do hlavy a křičel, že ho zabije a uřízne mu hlavu. "Poškozenému se podařilo z bytu utéct," uvedla mluvčí.

Chtěl se vybít 

V ložnici stejného bytu udeřil několikrát do hlavy pěstí ženu, povalil ji na zem, kopal do nohy a křičel, že jí uřízne ruce a podřeže ji. Odtrhl je od sebe muž, který útočníkovi původně otevřel dveře. Agresor pak odjel.

"Muže a ženu neznal, chtěl cílit útok proti muži, který bydlí v druhém patře, ale nikdo mu neotevřel. Jak byl nabuzený, že někomu potřebuje vyčinit, sešel o patro výš a tam se mu to povedlo. U cizích lidí, ke kterým nemá žádnou vazbu," řekla mluvčí.

Policie recidivistu zadržela 2. ledna ve Znojmě a eskortovala do policejní budovy v Jindřichově Hradci, kde skončil v cele. Stíhán je ale nyní po zásahu státního zástupce na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám