Hlavní obsah

Mladík dostal 10 let za ubodání muže, který mu nabízel sex místo kožichu

Novinky, bad
Praha

Deset let vězení vyměřil Městský soud v Praze Lukáši Tomanovi (24), který podle úterního nepravomocného rozsudku ubodal muže, který mu v rámci nepovedeného obchodu navrhl vzájemné uspokojování. Mladík muži zasadil osmnáct bodných ran a mimo jiné mu zlomil lebku a čelist.

BEZ KOMENTÁŘE: Lukáš Toman u souduVideo: Novinky

 
Článek

Soud neměl o vině obžalovaného, i díky jeho přiznání, sebemenších pochyb. Podle předsedkyně senátu Jany Miklové bylo dokázáno, že to byl právě Toman, kdo muže staršího o čtyřiačtyřicet let zavraždil.

Že šlo o reakci na sexuálně motivovanou pobídku ze strany zavražděného, seznal soud z výpovědi obžalovaného.

Místo nedodaného kožichu chtěl sex, pak ho mladík ubodal. Hrozí mu až 18 let

Krimi

Ten sice u soudu vypovídat odmítl, na policii ale po zadržení uvedl, že si u něj poškozený objednal tašku erotických pomůcek, masku Krampuse a kožich. V září loňského roku se spolu setkali v protileteckém krytu domu v pražské Krči, kde poškozený žil.

Vnitřní konflikt 

Podle Tomana byl muž se zbožím spokojený, jen kožich nedorazil. Muž tak prý Tomanovi nabídl, že když před ním bude masturbovat, odpustí mu alespoň část dlužné částky za objednaný kožich. Toman na návrh přistoupil. Když ale muž po chvíli zamkl dveře místnosti a navrhl mu vzájemné uspokojování, Toman podle soudu zpanikařil, zazmatkoval a muže ubodal nezjištěnou zbraní, patrně šídlem.

„Obžalovaný jednal za situace, kdy jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti byly forenzně významně sníženy. Jednal za situace, kdy prožíval velmi silný vnitřní konflikt hodnot,“ uvedla Miklová.

Muž bodl v metru soka a ukousl mu ucho. Policie hledá svědky

Krimi

I proto Tomanovi soud vyměřil trest na samé spodní hranici zákonné trestní sazby, když ke snížené příčetnosti vzal v potaz i jeho dosavadní bezúhonnost, doznání či to, že se několikrát pozůstalým omluvil.

„Chtěl bych se vám a celé vaší rodině omluvit za to, co jsem provedl,“ řekl v soudní síni Toman manželce zavražděného. „Velice mě to mrzí. Ať už bude trest jakýkoliv, tak ho beru na vědomí. Udělal jsem, co jsem udělal,“ dodal na závěr.

Podle rozsudku musí pozůstalým Toman zaplatit celkem 1,6 milionu korun jako odškodné. Na případné odvolání si Toman ponechal lhůtu, státní zástupce se práva na odvolání vzdal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám