Hlavní obsah

Místo nedodaného kožichu chtěl sex, pak ho mladík ubodal. Hrozí mu až 18 let

– Praha
Novinky, bad

Až 18 let vězení hrozí 24letému Lukáši Tomanovi za vraždu o čtyřiačtyřicet let staršího muže. Případem se začal v pondělí zabývat pražský městský soud. Toman podle obžaloby zasadil 18 ran muži, který po něm chtěl pohlavní styk. Verdikt by měl zaznít v úterý.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný Lukáš TomanVideo: Novinky

 
Článek

Toman u soudu nevypovídal. „Chtěl bych pouze říct, že mě to velice mrzí. Slovy to nedokážu vyjádřit, pokud mi bude umožněno ve vězení pracovat, poškozeným budu splácet škodu,“ uvedl pouze.

Na policii ale vypověděl, že starší muž si u něj objednal tašku sexuálních pomůcek, masku Krampuse a kožich. V osudný zářijový den loňského roku se setkali v bývalém protileteckém krytu v suterénu domu v pražské Krči, kde muž bydlel.

Podle Tomana byl zákazník se zbožím spokojený, za kožich, který nedorazil, ale vyžadoval jako náhradu sex. „Jak jsem neměl kožich, tak jsem mu dlužil 15 tisíc, myslel jsem, že to sexem vyřeším,“ řekl policii Toman.

Osmnáct bodných ran

Když pak muž zamkl dveře a dožadoval se styku, Toman zazmatkoval. Sám to označil za „setmění“ a „černo před očima“. Muže ubodal osmnácti ranami bodným nástrojem, podle Tomana šídlem, znalec ale nevyloučil ani řemdih nebo palcát.

Toman potom z místa činu odjel autem, vražedný nástroj odhodil na dálnici, chvíli potom i klíče od krytu.

Podle soudních znalců byl Toman v době vraždy zcela při smyslech, byť zaútočil v afektu. „Ta osobnost byla v ten moment vykolejena ze svého obvyklého reakčního vzorce,“ podotkl soudní psychiatr Petr Kubej.

Podle manželky zavražděného nebyl její muž homosexuálně zaměřený. Podobně vypověděla i Tomanova matka, podle které její syn vyhledával vztahy s dívkami.

„Chtěl bych se vám a celé vaší rodině omluvit za to, co jsem provedl,“ řekl v soudní síni Toman manželce zavražděného.

Pozůstalí požadují po Tomanovi celkem odškodné téměř 1,5 milionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám