Hlavní obsah

Mladíci ze Semilska zachránili sebevraha před vykrvácením

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojici mladíků ve věku 14 a 17 let se podařilo zachránit život 36letému muži, který si pořezal obě zápěstí nožem. Ten si podle policie koupil krátce předtím společně s alkoholem na posilnění. Muže, který se pokusil o sebevraždu v opuštěné kotelně v Semilech, se podařilo převézt do nemocnice a jeho stav stabilizovat.

Foto: Policie ČR

Semilští policisté poděkovali mladíkům, kteří zachránili život sebevrahovi.

Článek

Oba mladíky vyznamenala policie, o případu ve středu informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

K události došlo už v sobotu 22. července. Dvojice mladíků muže objevila v opuštěné kotelně za semilským sídlištěm Řeky, když si krátila cestu na cyklostezku. „Z ruiny se linuly podivné zvuky podobné praskání skla. Vešli tedy dovnitř, aby zjistili, co se tu děje, a uviděli zde bezvládně ležet na zemi muže v kaluži krve, který na ně nijak nereagoval,“ popsala mluvčí.

Sebevrah v Maďarsku vyskočil ze 14. podlaží, spadl přímo na matku s kočárkem

Zahraniční

Chlapci okamžitě zavolali záchranou službu. Nakonec jim pomohl i dospělý kolemjdoucí, který na zraněného dohlížel až do příjezdu sanitky. „Mladíci komunikovali se zdravotníky a navigovali sanitní vůz, který přijel na místo do několika málo minut. Pacienta v kritickém stavu si následně převzal do péče lékař,“ uvedla mluvčí s tím, že muž byl převezen do jilemnické nemocnice. Jeho stav je nyní stabilizovaný.

Podle policistů si šestatřicetiletý muž téhož dne zakoupil ve večerce v Semilech alkohol na kuráž a také nůž, se kterým si pořezal obě zápěstí. „Jeho matka nás téhož dne odpoledne po patnácté hodině kontaktovala a požádala nás o jeho vypátrání, protože jeho sebevražedné sklony znala a nemohla se mu delší dobu dovolat,“ uvedla mluvčí.

Dvacetiletý muž chtěl skočit z nejvyšší budovy v zemi

Krimi

Semilští policisté následně mladíkům poděkovali na společném setkání i s rodiči, podle mluvčí oba dostali praktické dárky. „Velké poděkování patří samozřejmě i neznámému muži, jehož totožnost se nám vypátrat nepodařilo, protože z místa události po odjezdu sanity odešel,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám