Hlavní obsah

Migranti jeli na podvozku kamionu po D1. Jízdu si natáčeli

Právo, pch
Jihlava

Migranty zadržela v závěru uplynulého týdne policejní hlídka na dálničním odpočívadle D1 poblíž exitu Koberovice. Dva cizinci se ukryli na podvozku kamionu a cestu si natáčeli na mobilní telefon.

Migranti si natočili jízdu na podvozkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Jak informovala policejní mluvčí Dana Čírtková, případ neuvěřitelného hazardu se životem skončil v rukou policie v pátek 23. dubna zhruba hodinu po půlnoci, když hlídka policistů narazila na odpočívce Speřice na 84. kilometru ve směru na Prahu na dva cizince bez cestovních dokladů, kteří nebyli schopni prokázat svoji totožnost.

Policie našla na D1 migranty v nových autech naložených na kamionech

Krimi

Přivolaní kolegové z cizinecké policie u nich následně zajistili karty žadatelů o azyl v Srbsku a oběma cestovatelům tak zajistili podstatně bezpečnější svezení, i když s výrazně jiným cílem.

„Cizince jsme eskortovali na odbor cizinecké policie, kde jsme s nimi zahájili úkony správního řízení. Provedením nezbytných šetření v příslušných databázích a po provedení identifikačních úkonů jsme zjistili, že se jedná o občany Maroka a Alžírska. V nemocnici poté podstoupili oba cizinci test na covid-19 a výsledky testu byly negativní,“ popsal vedoucí odboru cizinecké policie z Vysočiny Oldřich Chaloupka.

V kamionu v Pardubicích se tísnili migranti. Jeden měl britskou mutaci koronaviru

Krimi

Z výpovědí mužů vyplynulo, že se do Česka dostali v úkrytu na podvozku kamionu a že se chtěli dostat do Německa. „Je to velice riskantní a hlavně životu nebezpečné. Kromě nebezpečí vypadnutí na dálnici hrozilo v chladném počasí i podchlazení,“ uvedla policejní mluvčí a doplnila, že muži neopatrnost korunovali tím, že si svoji cestu v úkrytu natáčeli na mobilní telefon.

Oba černí pasažéři nakonec zamířili do Zařízení pro zajištěné cizince Bálková. Na území ČR mimo jiné neměli co pohledávat i kvůli platnému nařízení ministerstva zdravotnictví, které zakazuje vstup na území Česka všem občanům třetích zemí, které nejsou na seznamu zemí s nízkým rizikem výskytu nemoci covid-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám