Hlavní obsah

V kamionu v Pardubicích se tísnili migranti. Jeden měl britskou mutaci koronaviru

Pardubice

Osm nelegálních migrantů přicestovalo v pondělí do Pardubic. I když někteří tvrdili, že jsou ještě dětmi, policisté to vzápětí kromě jednoho vyloučili a převezli je do záchytného zařízení. Jeden z cizinců měl britskou mutaci koronaviru.

Foto: Celní správa

Ilustrační foto

Článek

Kamion přijel v pondělí do pardubické části Semtín. Nikdo podle policie neutíkal a všichni s policisty spolupracovali. Kromě zjištění totožnosti museli všichni podstoupit test na koronavirus.

Detektor tlukotu srdce odhalil na hranicích dodávku plnou migrantů

Krimi

„Jeden ze zajištěných cizinců měl výsledek testu pozitivní s podezřením na takzvanou britskou mutaci, v karanténě musí samozřejmě zůstat všichni cestující,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Eva Maturová.

Migranti se vezli v nápravě kamionu, objevili je u Lanžhota

Krimi

Čtyři cizinci navíc tvrdili, že jim ještě nebylo 18 let. Protože neměli doklady, došlo na odborné posouzení jejich věku, které ukázalo, že mladistvým je jen jeden z nich. Pět cizinců již skončilo v záchytném zařízení, další dva budou následovat. Nejmladšího cestujícího si převzal Orgán sociálně-právní ochrany dětí.

Mluvčí zmínila, že od začátku roku v kraji našli již 38 migrantů převážně z Afghánistánu, téměř všichni byli evidovaní jako žadatelé o azyl v Rumunsku a všichni uvedli, že cílovou zemí mělo být Německo nebo Francie.

Reklama

Výběr článků

Načítám