Hlavní obsah

Malíř dostal za znásilnění dívky sedm let. Stala se z ní alkoholička

Plzeň

Jako malá holka k němu chodila do kroužku malování, později vstoupil výtvarník Josef N. (72) do jejího života jako otčím. Podle čtvrtečního rozsudku Krajského soudu v Plzni dnes dvacetiletou dívku sexuálně zneužíval v době, kdy byla nezletilá. To se u ní později projevilo posttraumatickou stresovou poruchou a následným nadměrným pitím alkoholu. Za znásilnění půjde senior na sedm let do vězení. Verdikt není pravomocný, obžalovaný se na místě odvolal.

Obžalovaný malíř u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Vycházeli jsme z výpovědi poškozené, kterou znalci hodnotí jako věrohodnou. Obžalovanému přitížilo, že vystupoval v roli suplující otce nezletilé a trestnou činnost na ní páchal po dobu několika let,“ řekl předseda senátu Tomáš Mahr.

Podle spisu mělo k sexuálním atakům docházet v období let 2012 až 2016. „Pro svoje pohlavní uspokojení nezletilou osahával na obnaženém přirození a její rukou si třel penis a varlata,“ stojí v obžalobě.

Nalákali ho na holky a chlast, pak zinscenovali znásilnění. Organizátor dostal pět let

Krimi

K takovým situacím docházelo, když se spolu koukali v posteli na pohádky, při koupání ve vaně nebo při masírování bolavého břicha. Státní zástupkyně Věra Brázdová upozornila na to, že když se dívka snažila aktivně bránit, měl jí Josef N. vyhrožovat fyzickým atakem.

Foto: pa, Právo

Obžalovaný malíř u soudu

„Jednáním obžalovaného se dívka stala závislou na alkoholu, kdy se tímto způsobem snažila potlačovat stavy úzkosti, napětí, strachu a nejistoty. To vše mělo za následek vznik panické poruchy, v důsledku čehož musela být hospitalizována na několik měsíců v psychiatrické léčebně,“ dodala Brázdová.

Policie obvinila exposlance Feriho ze znásilnění

Krimi

Před soudem Josef N. vše popřel. „Nic takového jsem nespáchal, ani bych to neudělal. Ty věci, ze kterých jsem obviněn, se mi hnusí,“ prohlásil obžalovaný.

Tvrdí, že si dívka vymýšlí. „Chtěla mě dostat pryč z rodiny. Byl jsem jediný, kdo po ní a jejím bratrovi požadoval, aby měli doma nějaké povinnosti, třeba pomáhali s úklidem. To se jí nelíbilo,” uvedl Josef N.

Nařčení ze sexuálního zneužívání považuje za pomstu. „Z jejího pohledu jsem do rodiny přišel nevhod. Počítala, že se mě tímto způsobem zbaví a zároveň se pomstí matce, že si mě přivedla domů,“ podotkl Josef N. Připustil jen, že dívku masíroval. „Vždy u toho byla její matka,“ dodal obžalovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám