Hlavní obsah

Policie obvinila exposlance Feriho ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie obvinila exposlance Dominika Feriho ze znásilnění. Informovala o tom v úterý Česká televize. Kriminalisté jej prověřovali od loňského června, kdy jej několik žen nařklo ze sexuálního obtěžování. V případě odsouzení mu hrozí až 10 let vězení, protože je stíhán i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, které dovršilo 17 let, uvedla policie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Feri ve Sněmovně.

Článek

„Policejní orgán v pondělí zahájil trestní stíhání jedné fyzické osoby pro jednání, které bylo kvalifikováno jako trestný čin znásilnění. V předmětné věci bude nadále pokračovat přípravné řízení trestní, a to ve fázi vyšetřování,“ uvedl v úterý mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Mluvčí upozornil, že řízení je neveřejné, a tudíž k němu nebudou poskytovány žádné další informace. Po skončení vyšetřování státní zástupkyně rozhodne, zda podá obžalobu, nebo věc vyřídí jinak.

V kauze Dominika Feriho se změnil žalobce i vyšetřovatel

Krimi

„Na obviněnou osobu je nutné nadále hledět optikou zásady presumpce neviny,“ zdůraznil Cimbala.

Stíhán i kvůli znásilnění spáchaném na dítěti

„V případě odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi, jelikož je stíhání vedeno i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti. V tomto případě mluvíme o dítěti jako o osobě, která dovršila sedmnáctý rok věku,” doplnil mluvčí policie Jan Daněk.

Feri na Instagramu v úterý reagoval na obvinění slovy, že po devíti měsících konečně nastal posun. „Prokážu svou nevinu tak, jako doposud ve všech ostatních případech v této věci,” uvedl.

„Pro nás kauza skončila odstoupením Dominika Feriho. Nyní je to věcí justice,” řekl Novinkám mluvčí vlády a zároveň koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS, TOP 09) Václav Smolka.

Zeman se zastal Feriho, má na kauzu podobný pohled jako Schwarzenberg

Domácí

Feri čelí podezření, že se měl u dívek, s nimiž se seznámil na sociálních sítích, dožadovat po pozvání do svého bytu nebo bytu svých přátel pohlavního styku, k němuž mu však dívky podle zveřejněných svědectví v Deníku N a A2larm nedaly souhlas.

Případ začalo v červnu vyšetřovat pražské policejní ředitelství I.

Jedna z dívek například vypověděla, že se jí Feri u něho v pokoji začal proti její vůli dotýkat a snažil se o intimní kontakt. Když po jejím odmítání ustoupil, dal jí na její žádost napít. Dívka se pak měla probudit nahá a Feri na ni měl sahat.

Média přinesla také svědectví dívky, která vystupovala pod jménem Julie. Feri se s ní nejprve spojil na sociálních sítích. Osobně se s ním pak setkala na narozeninové oslavě společného kamaráda.

Novinářka k případu Feri: Oběti nátlaku se neznaly, o manipulace nejde

Domácí

Tam prý Feri působil arogantně. „Říkal mi, že jsem ,hot jak prase‘, mám dobrý prsa, že jsem odvážná, že mám na sobě s takovýma prsama šaty, že ho to vyzývá,“ popsala Julie s dovětkem, že ji zarazilo, jak s ní slavný politik mluví.

Podle dívčiných slov byl politik neodbytný a nabízel jí, že jí v bytě ukáže své „šikovné prstíky“.

K Julii přispěchala Feriho kamarádka, která ji tlačila k tomu, aby se politikovi „podvolila“. To se nedařilo, a tak se na ni Feri začal lepit a osahávat ji. Měl jí šeptat do ucha, že jí „udělá malé černoušky“. Z akce se jí nakonec podařilo utéct.

V srpnu se v případu změnila žalobkyně, nyní má případ na starosti Petra Gřivnová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám