Hlavní obsah

Koláček má ve Švýcarsku nastoupit do vězení, ale nechystá se tam

Právo, Matěj Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Podnikatel Antonio Koláček má do 19. srpna nastoupit do švýcarského vězení, kde si má odpykat 52 měsíců v souvislosti s kauzou Mostecké uhelné společnosti (MUS). Švýcarská justice totiž zamítla jeho žádost o odložení nástupu trestu. Koláček v pondělí oznámil, že do vězení nenastoupí.

Foto: Petr Horník, Právo

Obžalovaný podnikatel Antonín Koláček provádí u soudu svůj rituál.

Článek

Koláček do věznice nenastoupí po poradě se svými právníky. Za hlavní důvod označil to, že se chce obhájit před českými soudy, které se kauzou MUS zabývají. Pokud by do vězení nastoupil, tak je podle něj velmi pravděpodobné, že by bylo jeho stíhání zastaveno, a to si Koláček nepřeje.

„Není to útěk nebo skrývání, chci jen využít práva na obhajobu,“ řekl novinářům Koláček.

O svém záměru informoval švýcarské i české soudy. Koláček má v plánu, že nebude cestovat mimo Českou republiku. „Je to změna, ale jsem na ni připraven,“ uvedl Koláček.

Jeho právníci zatím nevědí, co bude následovat. Je prý možné, že Švýcarsko vydá na Koláčka zatykač. „Sami nevíme a čekáme, co se stane,“ řekl jeden z advokátů Bohdan Žáček.

Reklama

Související témata:

Související články

Zastavte mé stíhání, žádal soud Koláček

Podnikatel Antonio Koláček v pondělí požádal pražský městský soud, aby zastavil jeho trestní stíhání v kauze Mostecké uhelné společnosti (MUS). Je totiž...

Výběr článků

Načítám