Hlavní obsah

Když nejelo, šel si pro další. Recidivista kradl v Ostravě jedno auto za druhým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Rozsáhlou sérii vloupání do aut a jejich krádeží vyšetřují policisté v Ostravě, kde zadrželi 45letého muže podezřelého hned z několika trestných činů v souvislosti s tímto případem. Muže podle policie zachytily bezpečnostní kamery. Soud obviněného poslal do vazby.

Vloupání do aut v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Podezřelý podle vyšetřovatelů páchal trestnou činnost od loňského prosince napříč celou Ostravou.

„Vloupával se do vozidel a v několika případech také auta kradl. Dokonce se měl na místa činu během noci vracet a mnohdy se stačil i převléci do jiného oblečení,” sdělila mluvčí.

Zloději vykrádají hasičské stanice. Berou moderní zařízení používané při zásazích

Krimi

V jednom z případů podle policie ukradl auto značky Škoda Felicia z parkoviště autoservisu, ale kvůli poruše daleko nedojel a vozidlo odstavil na křižovatce. „Ještě tu noc se vrátil do autoservisu pro jiné vozidlo, se kterým už odjel,” popsala Michalíková.

K zadržení podezřelého přispěla souhra okolností, když obvodní policisté kontrolovali řidiče odstaveného vozidla značky Renault Laguna v obci Dolní Lutyně na Karvinsku. Vzápětí se ukázalo, že se jednalo o kradené auto.

„Také osoba řidiče nebyla v policejní databázi neznámá. Policistům tvrdil, že má auto půjčené od známého a že mu došel benzín. Vzhledem k tomu, že muž byl v hledáčku kriminalistů z Ostravy Přívozu, putoval přímo do jejich rukou,” upřesnila mluvčí.

Za manévry v centru Prahy byl spor majitelky bytu. Policie zadržela tři cizince

Krimi

Obviněný se k vloupáním přiznal a popsal i další provinění, celkem mu kriminalisté podle mluvčí prokázali 22 skutků. „V jednom případě měl dokonce z auta odcizit batoh, ve kterém byla krátká střelná zbraň i s náboji, kterou měl obratem prodat,” sdělila Michalíková s tím, že zbraň se podařilo následující den zajistit u „závadové osoby”.

Škodu vyšetřovatelé zatím vyčíslili na půl milionu korun, případ ale dále vyšetřují. Muž navíc nenastoupil na ochrannou léčbu, kterou mu dříve nařídil soud. O jaké léčení se mělo jednat, policie neupřesnila.

Foto: Policie ČR

Vloupání do aut v Ostravě

Kriminalisté muže obvinili z maření úředního rozhodnutí, krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného opatření platebního prostředku a z nedovoleného ozbrojování. Soud poslal muže do vazby, podle mluvčí mu hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám