Hlavní obsah

Zloději vykrádají hasičské stanice. Berou moderní zařízení používané při zásazích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tři hasičské stanice vykradli během několika dnů dosud neznámí zloději v Praze a středních Čechách. Zaměřují se podle informací Novinek na nová auta, kde berou jejich vybavení. Po podezřelých policie pátrá.

Zloději vykrádají hasičkou stanici v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Mohu potvrdit, že evidujeme vloupáni do hasičských stanic v Berouně a Hořovicích, ke kterým došlo v uplynulých dnech. Zmizelo například hydraulické vyprošťovací zařízení, nebo svítilny do výbušného prostředí,” řekla Novinkám mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Mluvčí středočeské policie Michaela Richterová uvedla, že zloději v Berouně poškodili zámek a dostali se do stanice, kde čepicemi zakryli kamery. „Ze dvou nákladních aut odcizili tři kufry s nářadím a další vyprošťovací náčiní,” popsala.

Zloději řádili u středočeských hasičůVideo: Policie ČR

Podobně tomu bylo i v Hořovicích, kde z cisterny odcizili vyprošťovací zařízení, roztahovač, mini nůžky a dvoumetrovou vysokotlakou hadici. Škoda byla vyčíslena na přibližně 320 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Zloději vykrádají hasičkou stanici v Praze

Podle informaci Novinek se pachatelé zaměřili na novější hasičská auta, ze kterých si odnesli techniku. Všechno jsou to profesionální hasičské stanice, kde jsou hasiči přítomni, pakliže nejsou na výjezdech.

Zloději v Praze okradli seniora, který jako klient Sberbank vybral větší obnos

Krimi

K vloupání do pražské stanice v Jinonicích došlo v neděli brzy ráno.

„Pachatelé se dostali do objektu hasičské stanice oknem a následně do garáží, kde se zaměřili na vybavení, které hasiči používají při zásazích, jako je hydraulické vyprošťovací zařízení. Způsobena škoda byla vyčíslena na přibližně 330 tisíc korun,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasičská stanice v Jinonicích, kde došlo ke krádeži.

Podle něj pražská policie ví o dalších případech ze Středočeského kraje, ale zatím je nelze spojovat, protože policisté ještě zpracovávají veškeré získané stopy.

Případy policie šetří jako krádež a poškození cizí věci, za které v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Informace o totožnosti podezřelých přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám