Hlavní obsah

Káva od sousedky zachránila sebevrahovi v okně zlínského domu život

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Šálek kávy sehrál nejdůležitější roli při záchraně života podnapilého třiašedesátiletého muže, který chtěl skokem z dvanáctého patra bytového domu ve Zlíně spáchat sebevraždu.

Foto: Městská policie Zlín

Opilý muž sedí v okně nejvyššího patra bytového domu ve Zlíně.

Článek

Nabídla mu jej přímo do okna jedna ze sousedek. „Sehrála rozhodující roli,“ přiznal za městskou policii ve Zlíně Pavel Janík. Strážníci se již chvíli předtím snažili muže přesvědčit, ať od sebevraždy upustí. Poté se muži snažili domluvit i státní policisté. Pochodila však až sousedka.

„Když viděla, co se na chodbě před dveřmi jejího bytu odehrává, nabídla muži v okně kávu. Tu dotyčný přijal, a když se na okamžik zaklonil zpět do chodby, mohli policisté společně se strážníky provést pohotový zákrok. Dotyčného pevně uchopili a vtáhli jej z okna zpět na domovní chodbu,“ přiblížil Janík.

Muž byl notně opilý

Při orientačním vyšetření policisté zjistili, že v krvi třiašedesátiletého muže koluje přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Lékař proto rozhodl o jeho umístění v protialkoholní záchytné stanici a následném vyšetření v psychiatrické nemocnici.

Muž chtěl skokem ze dvanáctého poschodí ukončit svůj život kvůli neshodám se svou stejně starou partnerkou. Spory měly delší dobu.

Družku prý bil, ta ho vyhodila

„Násilí, ke kterému docházelo již v minulosti, bylo předmětem oznámení z úterního rána 21. dubna. Strážníci zjistili, že podnapilý muž měl své střízlivé družce nadávat těmi nejvulgárnějšími výrazy a několikrát ji měl dokonce udeřit. To ovšem dotyčný popíral, a naopak si na místo sám přivolal zdravotnickou záchrannou službu, které tvrdil, že od družky inkasoval tvrdou ránu do oka,“ přiblížil Janík.

Karanténa jí přišla dlouhá, tak spáchala 17letá dívka sebevraždu

Koronavirus

Několik dalších dějství tohoto příběhu se odehrálo v průběhu úterý, kdy měl dotyčný družce poškodit mobilní telefon a také se jí mstil různými schválnostmi za to, že jej odmítala vpustit do svého bytu. Ve středu 22. dubna ráno se pak muž sám dostavil na nedalekou služebnu zlínských strážníků a požádal je o asistenci při převzetí svých osobních věcí. Přibližně hodinu před polednem se pak dotyčný do bytového domu opět vrátil.

„Strážníky na to upozornila pracovnice ostrahy z dohledové vrátnice bytového domu. Hlídka proto zkontaktovala bývalou družku, která uvedla, že se v bytě muž nenachází. Před krátkou chvílí ji měl ovšem kontaktovat telefonem a sdělil jí, že hodlá spáchat sebevraždu,“ podotkl Janík s tím, že se strážníci přesunuli do nejvyššího dvanáctého patra, kde muže objevili v jednom z oken na domovní chodbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám