Hlavní obsah

Omilostněný vrah Kajínek žije slušným životem, zjistil soud

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Bez jediného prohřešku má za sebou další rok na svobodě dvojnásobný vrah Jiří Kajínek, kterého v roce 2017 omilostnil prezident Miloš Zeman. Vyplývá to z šetření Krajského soudu v Plzni, který dohlíží na plnění podmínky pro udělení milosti. Tou je sedmiletá lhůta, během které nesmí Kajínek spáchat trestný čin.

Nehoda Jiřího Kajínka na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Od začátku loňského ledna až doposud nebyl pan Kajínek odsouzen pro žádný trestný čin, ani postižen pro přestupek. Není proti němu vedeno trestní ani přestupkové řízení. Nebyly zjištěny ani jiné skutečnosti, které by zakládaly podezření, že neplní podmínky milosti,“ sdělila v pátek Právu mluvčí krajského soudu Jana Durná.

Omilostněný vrah Kajínek dostal další pokutu za rychlou jízdu

Krimi

Kajínkovo chování si nechává soud prověřovat každý půlrok. Jednou ročně pak informace posílá na ministerstvo spravedlnosti. Jediným proviněním Kajínka tak zůstávají dvě pokuty za překročení rychlosti z roku 2019, které ale nemají žádný vliv na porušení podmínky udělení milosti.

Kajínek dostal za nehodu pokutu a čtyři body

Krimi

Do kontaktu s policií se Kajínek poprvé dostal už za několik měsíců po propuštění na svobodu, když v říjnu 2017 u Plzně zavinil dopravní nehodu. Při sjezdu z dálnice u výpadovky na Domažlice nedal se svým mercedesem přednost jinému vozidlu. „Nedával jsem pozor, takže do mě ze strany narazila fabie. Naštěstí se nikomu nic nestalo, jsou to jen plechy,“ řekl tehdy na místě nehody Kajínek.

Přiznal, že se zapovídal se svým spolujezdcem. „Pospíchal jsem a myslel si, že při sjezdu z dálnice jsem ještě na hlavní silnici. Po nehodě jsem podstoupil test na alkohol a byl negativní. Dostal jsem na místě pokutu a čtyři trestné body do karty řidiče,“ sdělil tenkrát Kajínek.

Rozbitý vůz Jiřího Kajínka

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jiří Kajínek krátce po nehodě na Plzeňsku

Reklama

Výběr článků

Načítám