Hlavní obsah

Jednatelka firmy způsobila škodu za 4,2 milionu korun, tvrdí policie

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dohodou o vině a trestu skončilo několik měsíců dlouhé vyšetřování případu, v němž podle policie způsobila pětačtyřicetiletá jednatelka stavební společnosti na Prostějovsku škodu 4,2 milionu korun.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Peníze během několika let zpronevěřila firmám, ale i jednotlivcům, kteří si u ní dopředu zaplatili materiál na stavbu. Neodváděla také řádně daně a brala si úvěry, které nedokázala splácet,“ sdělila ve středu mluvčí policie Miluše Zajícová.

„Kriminalisté se případem na podnět finančního úřadu zabývali od loňského dubna, uzavřeli jej v prosinci podáním obžaloby. Žena se již s žalobcem dohodla na vině a trestu, dohoda byla předložena ke schválení okresnímu soudu,” dodala.

Žena ležící v nemocnici poslala manželovi údaje do bankovnictví. Přišli o 800 tisíc

Bezpečnost

Za obvinění ze sedmi trestných činů hrozí podle policie trestní sazba až osm let. „Trestné činnosti se žena dopouštěla již od roku 2017, nejvíce však od roku 2019, a to různými způsoby,“ uvedla policejní mluvčí.

Z pěti trestných činů policie obvinila právnickou osobu, za kterou žena jednala.

Jednatelka si podle kriminalistů například v několika případech prostřednictvím autodopravy objednala odvoz materiálu zákazníkovi, ale fakturu poté neuhradila anebo zaplatila jen její část.

Bez zaplacení zůstala i propagace stavebnin vyvěšením inzerce na vývěskách v Prostějově, dalším firmám nezaplatila za dodání různého nářadí, dřeva a stavebního materiálu.

Manželé z Olomoucka si chtěli půjčit na sociální síti. Zaplatili 13 tisíc a nedostali nic

Krimi

Na podivné podnikání ženy doplatil například manželský pár, který zaplatil 223 400 korun, ale slíbeného materiálu na stavbu nové střechy se nedočkal.

„Stejně dopadli i další čtyři zákazníci, kteří zaplatili a čekali na dodání materiálu a jednomu z nich přislíbila i provedení montážních prací,“ uvedla Zajícová.

Škodu přes jeden milion korun způsobila žena podle policie i brněnské firmě, se kterou měla uzavřenou kupní smlouvu o odběru materiálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám