Hlavní obsah

Je to proti mé etice, odmítl Rumun obžalobu z pokusu o vraždu v Poděbradech

Praha

Devětadvacetiletý Rumun Alexandru Florian Nita se od úterý u Krajského soudu v Praze zpovídá z pokusu o vraždu s rozmyslem. Podle obžaloby v Poděbradech pobodal o devět let staršího muže. Nita u soudu prohlásil, že si incident nepamatuje, ale nemyslí si, že by se to stalo. V případě, že ho soud uzná vinným, může jít Nita do vězení až na dvacet let.

BEZ KOMENTÁŘE: Florian Nita přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

Nita přijel do Česka za prací. Původně studoval v Rumunsku uměleckou školu, pak se ale pustil do podnikání. Po několika letech s tím přestal a začal pracovat pro britskou společnost jako marketingový vývojář, což dělal až do loňska.

Pak si přes pracovní agenturu sehnal práci v ČR, podle svých slov ho ale agentura podvedla, a tak se snažil alespoň vydělat si na cestu domů.

Slováka podezřelého z vraždy v Poděbradech pustili Argentinci na svobodu

Krimi

Pracoval tedy v Poděbradech. Koncem letošního března šel se svým krajanem po práci na drink. Protože byl lockdown, tak nemohli do baru, a nakoupili si tedy pití v supermarketu a sedli si před poděbradské nádraží. „Potkali jsme tuším jednoho Rusa, dali jsme si nějaké pití, bavili jsme se,“ vyprávěl soudu. „Vzpomínám si, že jsme seděli na lavičce u nádraží. Přišli další lidi, většinu z nich jsem neznal,“ pokračoval Rumun s tím, že neví, jak dlouho tam mohli popíjet a bavit se. Vybavil si, že pak na cestě domů zjistil, že ho bolí noha a nemůže chodit.

„Moje džíny a adidasky byly plné krve. Vůbec nevím, co se stalo. Nějací lidé mě strhli na zem, byl jsem celý od krve a pak si vzpomínám, že jsem se probudil v nemocnici a na noze jsem měl šestnáct stehů,“ líčil soudu Nita. Policisté mu pak sdělili obvinění.

Vrazil spolubydlícímu nůž do zad, místo ve vězení skončí senior v psychiatrické léčebně

Krimi

Na policii měl paměť v lepším stavu a vypověděl, že lidé, se kterými pil, ho začali verbálně napadat a že se „asi porvali“. Podle obžaloby se Nita opravdu porval s jedním z nich a v jednu chvíli vytáhl z kapsy odlamovací nůž, který měl s sebou z práce, a bodl jím svého soka do krku, asi čtyři centimetry hluboko.

„Nemyslím si, že se to stalo. Je to všechno proti mé etice, mým hodnotám,“ odmítl verzi vyšetřovatelů Nita, který měl podle znalce v době incidentu v krvi asi dvě promile alkoholu.

Pracovník ostrahy nádraží zavolal masivně krvácejícímu muži záchranku, policie Nitu dopadla o několik minut později. Soud bude pokračovat výslechy svědků, vypovídat by měl i poškozený, který by mohl vnést světlo do toho, k čemu onen březnový večer v Poděbradech došlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám