Hlavní obsah

Vrazil spolubydlícímu nůž do zad, místo ve vězení skončí senior v psychiatrické léčebně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vzal nůž a spolubydlícímu ho vrazil do zad. Za vraždu z letošního června v domě s pečovatelskou službou v Žihli na Plzeňsku ale 70letý senior do vězení nepůjde. Podle znalců není kvůli duševní chorobě schopen chápat smysl trestního řízení. Tedy v podstatě neví, co se kolem něho odehrává a co se po něm chce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě posudků psychiatrů bude trestní stíhání zastaveno,“ potvrdila Právu dozorující státní zástupkyně Blanka Špánková. Muže také nechala v úterý propustit z vazby. „Bude přemístěný do psychiatrický léčebny. Navrhnu soudu, aby muži uložil ochranné léčení ústavní formou, protože jeho pobyt na svobodě je nebezpečný,“ dodala žalobkyně.

Muž měl zavraždit těhotnou ženu a tělo hodit do jímky. Hrozí mu doživotí

Krimi

Incident se odehrál letos v červnu. Útočník vzal z kuchyňské linky nůž a o rok staršího muže jím zezadu napadl. Policisté jej zadrželi na místě, nadýchal přes promile alkoholu. Ještě před jejich příjezdem vyhrožoval nožem další obyvatelce domu, která našla napadeného seniora ležet na zemi v tratolišti krve a chtěla vědět, co se stalo.

Ženu na Benešovsku nezabil vrah, ale pes, potvrdily policejní pokusy

Krimi

Zraněného muže záchranka převezla do nemocnice, kde později zemřel. Motiv útoku vyšetřovatelé neznají, podezřelý s nimi nespolupracoval. Pouze při zadržení řekl, že ho namíchla nemístná poznámka. Podle svědků se jedná o člověka, které má negativistický postoj k životu a je nepředvídatelný v reakcích na to, co se mu nelíbí.

Reklama

Výběr článků

Načítám