Hlavní obsah

Janoušek usiluje o předčasné propuštění

– Praha • Aktualizováno

Odsouzený lobbista Roman Janoušek usiluje o předčasné propuštění z vězení. Městský soud v Praze podle České televize dostal jeho žádost o započítání doby přerušení z důvodu nemoci do výkonu trestu. Janoušek si odpykává trest 4,5 roku vězení za sražení chodkyně v opilosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek v roce 2014.

Článek

„Bez dalších podrobností mohu sdělit, že soud obdržel žádost odsouzeného o započítání doby přerušení výkonu trestu odnětí svobody do doby jeho výkonu. Po vyžádání potřebných podkladů soud o této žádosti rozhodne,“ uvedl mluvčí soudu Adam Wenig.

Do vězení Janoušek nastoupil v roce 2014, trest měl ze zdravotních důvodů přerušený od března 2016. Za mříže znovu nastoupil letos v červenci. Pokud by soud žádosti vyhověl, mohl by tak Janoušek být z vězení zřejmě propuštěn.

Roman Janoušek byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky poté, co v roce 2012 srazil autem na přechodu ženu a ujel. Trest nastoupil v listopadu 2014 a ve vězení byl do března 2016, kdy byl kvůli zdravotním problémům předčasně propuštěn.

Lobbistu Janouška přesunuli na Ruzyň

Krimi

Trest mu pak byl opakovaně soudy přerušován s tím, že pobyt za mřížemi by podle lékařů ohrozil jeho život. Naposledy se tak stalo letos v dubnu, kdy o přerušení rozhodl brněnský krajský soud. Pak ale koncem června Vrchní soud v Olomouci zrušil usnesení soudců a nařídil, že se má lobbista vrátit do vězení, protože jeho zdravotní stav to umožňuje.

Janoušek nastoupil do vězení

Krimi

„Jednotlivá zranění si způsobil sám a zdravotní stav si měl zhoršit nadměrným požíváním alkoholu a dalších návykových látek, přesto provozoval sportovní činnost, při níž se dále poranil,“ uvedl v červenci mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Lobbista do pankrácké věznice zamířil 22. července, v říjnu ho pak vězeňská služba přesunula na Ruzyň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám