Hlavní obsah

Já mu tleskám. Doufám, že to bude pokračovat, chválil teroristu muž. Dostal podmínku

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tříletou podmínkou potrestal ve středu pražský městský soud Ondřeje Pudila z Nového Města na Moravě. Muž loni v březnu svými komentáři na internetu vyjádřil podporu teroristovi z Nového Zélandu, který tehdy při útoku na tamní mešity povraždil přes padesát lidí. Verdikt není pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Pudil se svým advokátemVideo: Novinky

 
Článek

Šestatřicetiletý Pudil okomentoval teror na Novém Zélandu, který útočník živě přenášel na Facebook, slovy: „Kdo tomuhle nedá deset, je chuj.“ „Kdybych věděl, že se tohle chystá udělat, tak mu pošlu tu desítku na GoPro... těch nádhernejch 17 minut v HD by za to stálo. Škoda že k ARku nekoupil větší zásobníky, to přebíjení ho zbytečně zdržovalo (...) Chválím zvolenou ráži. (...) Ta poloautomatická brokovnice na začátku...no kurva tomu říkám antréé“ + „Tohle je totiž to jediný, čemu muslimové rozumí! Brutální násilí. (...) Já mu tleskám...doufám, že to bude pokračovat.“

„Neuvědomoval jsem si, o co přesně jde, tak jsem to okomentoval,“ pronesl Pudil v soudní síni. Údajně chtěl své komentáře následně smazat, ale už to prý nešlo. Pudil se také nechal slyšet, že prý nevěděl, že schvalování terorismu je trestným činem. „Muslimové mi rozhodně nejsou sympatičtí,“ přiznal Pudil.

Tak to je velký frajer. Za schvalování masakru na Novém Zélandu dostala žena v Praze podmínku

Krimi

„Vina pana obžalovaného byla prokázána. Vycházeli jsme z jeho doznání, kdy potvrdil před soudem, že napsal komentáře na webu navratdoreality.cz,“ konstatovala předsedkyně senátu Kateřina Radkovská.

Pudilovu tvrzení, že netušil, co přesně komentuje, soud neuvěřil. Podle Radkovské muž věděl moc dobře, co komentuje. „Je jednoznačné, že komentuje to, že byli zabiti muslimové, a komentuje to, že brutální násilí je to jediné, čemu oni rozumí,“ řekla soudkyně.

Podle soudu je takové a podobné jednání škodlivé a mělo by být trestně postihováno. Radkovská také poznamenala, že by to měl být varovný signál pro ostatní.

V nedávné době bylo právě za schvalování teroristického útoku v Christchurchi odsouzeno několik lidí, kteří na internetu vyjadřovali vrahovi podporu a gratulovali mu k jeho činu. V podstatě všechny soud potrestal maximální možnou podmínkou, tedy tříletým trestem s odkladem na pět let.

Za schvalování teroru v mešitách dostal muž podmínku. Přestává sranda, vzkázala soudkyně

Krimi

Při loňském teroristickém útoku na dvě mešity v novozélandském městě Christchurch zavraždil 28letý Australan Brenton Tarrant 51 lidí a dalších 49 zranil. Na útok se dlouho a pečlivě připravoval, nashromáždil poměrně dost zbraní a střeliva. Oblékl se do maskáčů, taktické vesty a na hlavu si nasadil taktickou helmu, na které měl připevněnou kameru, kterou vraždění přenášel online na internet.

Reklama

Výběr článků

Načítám