Hlavní obsah

Hromadná nehoda u Plzně: Mikrospánek řidiče si vyžádal pět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět lidí se zranilo, tři z nich středně těžce a dva lehce, při hromadné dopravní nehodě čtyř aut v neděli kolem 13. hodiny na začátku přivaděče z Přeštic do Plzně.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nehoda u přivaděče z Přeštic do Plzně

Článek

Podle policistů šlo o čelně-boční střety a jedno z vozidel začalo hořet. V autech cestovalo celkem 11 lidí, z toho dvě děti. Hasiči požár zlikvidovali. Okolnosti vyšetřují policisté.

„Šestapadesátiletý řidič Škody Fabia jel od Horní Lukavice na Plzeň. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že ho při jízdě přemohl mikrospánek, vjel do protisměru, kde čelně narazil do Škody Citigo, kterou řídila dvaašedesátiletá řidička. Její vozidlo začalo po nárazu hořet a odrazilo se vozu jedoucího za ním a následně do dalšího, které stálo v odstavném pruhu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nehoda u přivaděče z Přeštic do Plzně

K další nehodě vyjížděli záchranné složky také v noci na neděli, kdy se na hlavním tahu z Klatov do Strakonic srazila dvě osobní auta. Tři lidé se zranili.

„Řidiče jednoho vozu přepravil vrtulník na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Podle předběžných informací přejel jeden vůz z neznámých důvodů do protisměru,“ řekla Dagmar Jiroušková, policejní mluvčí.

U jednoho z řidičů byl vyloučen alkohol na místě, u druhého, který byl letecky přepraven do nemocnice, se bude teprve zjišťovat po odběru krve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám