Hlavní obsah

Dvacetiletý řidič ujížděl Prahou v pantoflích. Měl dvě promile

– Praha

Obvodní soud pro Prahu 4 minulý týden po pár dnech odsoudil dvacetiletého cizince, který v autě ujížděl policistům. Mladík byl opilý, v ČR byl nelegálně a vůz navíc sebral kamarádovi. Řídil v pantoflích.

Muž ujížděl Prahou v pantoflíchVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladý muž v autě na konci března podle policie v Praze 4 nejprve naboural dopravní značku a pak jel ulicemi bez světel a v protisměru. Policistům to oznámil svědek a řidič byl zastaven v ulici Pujmanové. Jakmile však chtěli policisté vystoupit, začal mladík ujíždět. Dlouho se mu to však nedařilo.

Pronásledovaný motorkář tvrdil, že nejel. Pravdu zjistil policejní pes

Krimi

„Po pár stech metrech řidič v Neveklovské ulici nezvládl řízení, vjel do protisměru na chodník a havaroval do betonového hrazení. Muž z vozidla vystoupil a snažil se policistům zmizet. To se mu však nepovedlo,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policisté pak napočítali několik přestupků. Muž podle policie nadýchal dvě promile alkoholu, měl zákaz řízení a na území ČR neměl platné pobytové povolení. Auto si vzal bez vědomí kamaráda a na nohou měl jen pantofle.

Mladík za volantem odmítal zastavit, pak naboural do policejního auta

Krimi

Minulé úterý stanul mladík před soudem, který jej uznal vinným z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a odsoudil k úhrnnému trestu vyhoštění na dva roky a k dalšímu zákazu řízení motorových vozidel v délce dvou let.

„Odsouzeného si následně převzali kolegové z cizinecké policie, kteří mu předali rozhodnutí o správním vyhoštění z členských států Evropské unie na dobu dvou let a výjezdní příkaz,“ shrnula mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám