Hlavní obsah

Děti ve škole v přírodě zvracely, zasahovali záchranáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Záchranáři v Hradci Králové vyjeli v noci na středu do rekreačního zařízení, odkud měli nahlášené zdravotní problémy dětí a dospělých po konzumaci jídla. Z 22 lidí bylo do nemocnice ze spíše preventivních důvodů převezeno pět lidí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Operační středisko linky 155 přijalo oznámení o nevolnosti a zvracení účastníků školy v přírodě krátce po půlnoci. Na místo vyjely dvě posádky záchranářů a lékař. Zároveň bylo v záloze vyhlášení mimořádné události, o čemž byla informována také nemocnice.

Pracovnici hradecké policie obvinili z šíření covidu

Koronavirus

„Zasahující posádky po příjezdu zjistily, že příznaky nevolnosti, které jsou velmi pravděpodobně způsobeny stravou, má celkem dvacet dětí a dvě dospělé osoby,“ uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Lékař konstatoval, že vyhlášení mimořádné události není nutné a po poskytnutí péče a zhodnocení příznaků bylo rozhodnuto o převezení pěti lidí do nemocnice k dalšímu vyšetření. Šlo o tři děti ve věku šesti a sedmi let a ženy ve věku 29 a 47 let. Zbytek byl ponechán na místě. O výjezdu byla informována hygiena.

Reklama

Výběr článků

Načítám