Hlavní obsah

Čtvrtého muže ze Skvrňan se podařilo zachránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Lékařům se podařilo zachránit čtvrtého hospitalizovaného muže, který utrpěl zranění po pátečním úniku toxických látek v areálu firmy SUEZ v Plzni-Skvrňanech. Měl by být propuštěný do domácího ošetřování v polovině týdne.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči zasahovali v plzeňské firmě, kde unikl sirovodík

Článek

Právu to řekla administrátorka Zdravotní fakultní nemocnice Plzeň Andrea Mašínová. „Stav pacienta se zlepšil. Dnes byl přesunutý z intenzivní péče na standardní oddělení a v nejbližších dnech, pravděpodobně v polovině týdne by mohl být propuštěný do domácího ošetřování,“ uvedla v neděli Mašínová.

Únik chemikálií v Plzni má třetí oběť. Muž zemřel v nemocnici

Domácí

Při pátečním úniku siřičitanu a sirovodíku ve společnosti SUEZ bylo zasaženo celkem sedm lidí. Čtyři museli záchranáři resuscitovat, dva z nich zemřeli ještě týž den v nemocnici a další podlehl zraněním v sobotu. Muži byli ve věku 40 až 60 let.

V plzeňské firmě unikl sirovodík, dva mrtví

Krimi

Firma SUEZ se zabývá čištěním tekutých průmyslových kalů. Plzeňští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti. „Ve věci budou vyžádány znalecké posudky,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Michaela Raindlová s tím, že vyšetřování bude pokračovat i v příštích dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám