Hlavní obsah

Cizinec šněroval po D1 kamionem s metaxou v krvi

Jihlava

Extrémní hazard se životy na dálnici řešili v pondělí policisté Vysočiny. S kamionem tu havaroval silně opilý cizinec. Zaměstnal i zdravotníky a skončil na záchytce. O případu informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Nehoda podnapilého řidiče

Článek

K nehodě přijeli policisté před půl osmou večer na 159. km ve směru na Prahu. Už předtím kvůli oznámení několika řidičů, že po dálnici kličkuje přes všechny pruhy tahač s návěsem a naráží do svodidel, mířily do oblasti policejní hlídky. Téměř neřízený kolos mezitím, ke štěstí ostatních, sám sjel do příkopu, kde se souprava obrátila na bok.

„Policisté na místě nehody u cizince provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Naměřená hodnota přesáhla 3,23 promile, opakovaná zkouška vykázala 3,40 promile,“ uvedla mluvčí.

Řidič se v třebíčské nemocnici, kam ho záchranáři převezli k vyšetření, choval agresivně, a tak putoval v policejním doprovodu na záchytku do Jihlavy.

Po láhvi tequily jezdil muž na Brněnsku v kruzích. Všem nadával a pustil se i do policistů

Krimi

Vyslechnut mohl být až po vystřízlivění. Pak se ukázalo, že muž mířící ze Slovenska do Francie s nákladem krbů, zaparkoval na D1 U Devíti křížů (166. km) kolem půl páté odpoledne, a čas do dalšího odjezdu trávil popíjením koňaku Metaxa, čímž řešil blíže nespecifikované osobní problémy. K těm nyní přibylo podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši přesahující částku 700 tisíc korun na soupravě i poškozených svodidlech.

„Fatální následky mohla mít tato nehoda v případě, pokud by se řidič s jízdní soupravou převrátil přes středová svodidla do opačného jízdního pásu,“ upozornil vedoucí velkoberanovského dálničního oddělení Jiří Šoukal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám