Hlavní obsah

Chovatele hadů obvinili z týrání zvířat, prozradil ho zápach z bytu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Až pět let vězení hrozí chovateli z Havířova, kterého policie obvinila z týrání zvířat. V jeho bytě zajistili několik desítek exotických zvířat, zejména hadů, pavouků, ale také hlodavců. Některá zvířata choval bez povolení.

Foto: Policie ČR

Plazi byli chováni v nevyhovujících podmínkách a podle znaleckého posudku velmi trpěli.

Článek

Jak v pátek informovala mluvčí policie Daniela Vlčková, kriminalisté se o případ začali zajímat už letos na jaře, kdy se na policii obrátili sousedé kvůli nepříjemnému zápachu, který se linul z jednoho z bytů.

Zbitý pes žíznil ve výkalech, policie obvinila z týrání muže z Královéhradecka

Krimi

„Za asistence hasičů vstoupili policisté do bytu, kde v plastových přepravkách nalezli hady a další drobné živočichy. Více než desítka plazů, přičemž jeden z nich byl jedovatý, několik hlodavců a pavouků byli chování v naprosto nevyhovujících podmínkách. Jeden had a dvě mláďata tyto podmínky nepřežili,“ uvedla mluvčí.

Zvířatům chyběla podestýlka nebo byla promísena s hnijícím trusem. „Plazi neměli přístup k vodě, nebylo zajištěno vyhřívání přepravek. I potkani a pavouci byli přechovávaní v naprosto nevyhovujících podmínkách. Byli dehydrovaní, apatičtí a vyčerpaní,“ dodala Vlčková.

Foto: Policie ČR

Plazi byli chováni v nevyhovujících podmínkách a podle znaleckého posudku velmi trpěli.

O hady se podle ní postaral herpetolog a také pavouci byli předáni do odborné péče. Hlodavci museli být vzhledem ke svému stavu utraceni.

„Nájemce bytu posléze policistům uvedl, že některá zvířata byla jeho vlastní, jiná chtěl darovat kamarádům. Přiznal, že pro chov jedovatého jedince neměl potřebné povolení,“ doplnila mluvčí s tím, že chovatel se hájil, že nemá dojem, že by o zvířata nebylo dobře postaráno. Znalecké posudky, které si policie vyžádala, ale potvrdily opak.

Reklama

Výběr článků

Načítám