Hlavní obsah

Zbitý pes žíznil ve výkalech, policie obvinila z týrání muže z Královéhradecka

Neustále bitý a zavřený na balkonu, kde pražilo slunce, navíc bez kapky vody. Takový osud potkal psa na Královéhradecku, kde ho podle policie několik měsíců týral 49letý muž. Vysvobozením z útrap byl pro křížence německého ovčáka a vlkodava trest vězení pro jeho páníčka, který tam musel nastoupit za porušování zákazu řízení auta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Iva Kormošová s tím, že kriminalisté muže obvinili z týrání zvířat.

„Svého psa opakovaně bil, kopal do něho a zavíral ho na balkonu, kde byl v letních měsících vystavován přímému slunečnímu svitu bez přístupu k vodě a kde se pohyboval ve vlastních výkalech,” popsala mluvčí.

Týrání podle vyšetřovatelů trvalo až několik měsíců. Naposledy mělo zvíře utrpět zranění po bití loni na konci července. Jako důvod si obviněný našel to, že se pes v bytě pomočil.

„Ze znaleckého posudku vyplynulo, že násilné ataky chovatele způsobily psu jak akutní fyzickou bolest, tak stres a utrpení,” zmínila Kormošová.

Prázdné misky, zmrzlá voda, mrtvola. Ženě na Přerovsku odebrali týrané psy

Krimi

Muži za týrání hrozí až pětileté vězení. Za mřížemi je ale již v současnosti, protože si odpykává půlroční trest za maření úředního rozhodnutí, kdy opakovaně porušoval zákaz řízení vozidel.

O týraného psa se podle policie postarali příbuzní obviněného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám