Hlavní obsah

Celníci v Ostravě zabavili 1,5 tuny masa

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jednu a půl tuny mraženého masa nejasného původu, navíc skladovaného za nevyhovujících hygienických podmínek, zabavili celníci skupině podnikatelů v Ostravě. Maso mířilo nejspíš do bister a restaurací v Moravskoslezském kraji.

Foto: Celní ředitelství Ostrava

Maso nebylo nijak označeno, skončilo proto v kafilérii.

Článek

O zásahu informoval ve středu Roman Miarka z Celního ředitelství Ostrava. "Bylo zaznamenáno skladování velkého množství mražených potravin bez originálních a označených obalů, uložených v plastových sáčcích. Tyto poznatky byly bezprostředně poskytnuty pracovníkům Krajské veterinární správy," uvedl Miarka s tím, že šlo o 1500 kilogramů vepřového, kuřecího i rybího masa.

Majitelé nebyli schopni prokázat způsob nabytí masa, nic nebylo žádným způsobem označeno. "Celé toto množství bylo předáno k likvidaci firmě zabývající se odstraňováním odpadů živočišného původu. Krajská veterinární správa zahájila se společností správní řízení pro porušení evropských předpisů a zákona o potravinách," doplnil Miarka.

Kontrola proběhla také v jedné z kuchyní. I zde byly zjištěny závažné nedostatky, zejména při uložení potravin bez identifikace a dokumentace o způsobu nabytí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám