Hlavní obsah

Vražda, znásilnění vlastní matky. Bývalý policista u soudu všechno odmítl

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý policista a taxikář před Městským soudem v Praze odmítl obžalobu, podle které brutálně zavraždil ženu, znásilnil vlastní matku či vydíral a vyhrožoval dalším ženám. Přiznal, že byl dlouhodobě pod vlivem pervitinu, vraždil prý ale někdo jiný. Za celkem devět trestných činů mu v případě prokázání viny hrozí až dvacet let vězení, případně i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný u souduVideo: Novinky

 
Článek

Bývalého policistu a taxikáře viní státní zástupkyně z devíti trestných činů. Těch se měl podle obžaloby dopustit mezi lety 2015 a 2019. Nejzávažnější čin měl spáchat loni v květnu, kdy podle spisu přišel do bytu v Hasově ulici v Praze 4 „v úmyslu zrealizovat své sexuální násilné představy spočívající zejména ve znásilnění ženy a jejím následném podřezání”. Ženu napadl noži a patrně i šroubovákem a nohou od stolu. Po vraždě měl obžalovaný v bytě založit požár, aby zakryl stopy. Kvůli tomu hasiči museli evakuovat 81 lidí, a muž je tak obžalovaný i z obecného ohrožení.

Brutální vražda, znásilnění vlastní matky či kuplířství? Bývalý policista obžalobu odmítl

Krimi

Obžalovaný to, stejně jako v podstatě celou obžalobu, ve své poněkud zmatené výpovědi odmítl. Poměrně zeširoka popsal, že užíval pervitin, který mu přivozoval halucinace a paranoidní stavy.

„První, co si pamatuju, je, že jsem se snažil utéct před lidmi, kteří se mě snažili zabít, měl jsem nějaké halucinace,“ uvedl v pondělí muž k inkriminovanému dni. Pak se prý prodíral křovím, protože nad sebou slyšel vrtulník a chtěl se před ním skrýt. „Přišlo mi strašně nerealistické, že by tam mohli někoho pobodat nebo zabít, myslel jsem si, že to byli ‚oni‘,“ dodal.

Obžalovaný také podotkl, že v bytě zavražděné nebyly nalezeny žádné jeho stopy. „Jediné stopy jsou nějaké mikroskopické kapky krve na mých botách,“ řekl muž. Ty ovšem podle jeho slov na jeho obuvi mohly zanechat kočky zavražděné, případně na ně měl šlápnout někdo jiný.

K vraždě se měl přiznat textovou zprávou svému bývalému kolegovi od policie. „Ta zpráva neexistuje,“ rezolutně odmítl obžalovaný. „Všechny ty zprávy byly fikce,“ upřesnil a dodal, že je vyloučeno, že by se zavražděnou prováděl nějaké sexuální praktiky.

Požár v bytě s mrtvou ženou v Praze založil vrah. Zakrvácený utekl

Krimi

Podobně označil i ostatní textové zprávy, které jsou jedním z důkazů obžaloby. Během let užívání pervitinu prý propsal „500 až 1000 hodin čistého času“. Podle něj je to projev intoxikace pervitinem.

Obžaloba také muže viní ze znásilnění jeho vlastní matky, ke kterému mělo dojít půl roku před vraždou. To obžalovaný rovněž odmítl. „Státní zástupkyně si vymyslela, že mě vzrušují starší ženy. To je nesmysl. Máma mě sexuálně nikdy nepřitahovala,” prohlásil muž.

Při požáru bytu v Praze zemřela žena. Kvůli granátu musel být evakuován celý dům

Krimi

Stejně tak odmítl i další žalované skutky jako další znásilnění, kuplířství, pokus o těžké ublížení na zdraví, vydírání či nebezpečné vyhrožování. To mělo probíhat opět textovými zprávami, které obžalovaný prý nemyslel vážně. „Měl jsem úchylný, perverzní pocit z toho, že říkám sprostá slova,“ řekl. Dodal, že zprávy neodrážejí realitu. Podotkl také, že netrpí žádnou sexuální poruchou ani deviací.

Muž pracoval do roku 2014 u policie, kde dostal výpověď za jiný trestný čin. Poté se živil jako taxikář.

Reklama

Výběr článků

Načítám