Hlavní obsah

Bývalou družku vylákal do sklepa a zmlátil kovovou tyčí, soud mu potvrdil 6,5 roku

Novinky, bad
Praha

Za brutální zmlácení bývalé partnerky stráví devětatřicetiletý Jindřich Kratochvíl šest a půl roku ve vězení. Vrchní soud v Praze ve středu zamítl jeho odvolání, kterým chtěl docílit snížení trestu. Zářijový verdikt plzeňského krajského soudu je tak pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta odvádí Jindřicha Kratochvíla do vězeníVideo: Novinky

 
Článek

„Máme za to, že pokud soud prvého stupně volil trest v polovině trestní sazby, tak se v žádném případě nejedná o trest nepřiměřeně přísný,“ zdůvodnil zamítavé rozhodnutí předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

Připomněl, že Kratochvíl znemožnil ženě utéct a jeho útok byl zákeřný. Jako přitěžující okolnost soud vyhodnotil i dosavadní Kratochvílův život, kdy nepracoval, neplatil výživné a žil pouze z brigád a z melouchů. Kratochvílovo odvolání soud proto zamítl jako nedůvodné.

Vyhrožoval jí zabitím

Kratochvíl letos počátkem ledna vylákal do sklepa domu v Rokycanech svou bývalou družku pod záminkou, že jí chce předat sáňky a brusle pro děti. Když ale vešli do sklepa, zamkl Kratochvíl dveře a zlomil klíč v zámku. Žena tedy neměla šanci na útěk.

Lupič v Šumperku čekal na zavíračku, pak zbil a okradl barmanku

Krimi

Poté Kratochvíl na svou někdejší družku zaútočil více než půlmetrovou kovovou tyčí. Nejprve ji minimálně dvakrát udeřil do zad, potom třikrát do temene hlavy, další údery směřovaly do oblasti šíje.

Když se ženě podařilo schovat se alespoň částečně pod stůl, začal ji tyčí mlátit do lýtek. Pak si Kratochvíl na ženu sedl obkročmo, přikládal jí nůž na krk a vyhrožoval jí zabitím.

Zachránili ji policisté

Přivolaní policisté vyrazili dveře od sklepa a Kratochvíla zadrželi. Žena byla následně hospitalizována nejprve v rokycanské a poté i v plzeňské nemocnici, mimo jiné se zlomeným loktem. Znalci napadené ženě také zjistili posttraumatickou stresovou poruchu.

Nejvyšší soud odmítl dovolání vražedkyně Janákové odsouzené na 30 let

Krimi

Kratochvíl se hájil tím, že ženu nikam nevylákal, pouze jí chtěl předat slíbené věci pro děti. „Než jsme šli, ruply mi nervy, zabouchl jsem dveře, přetáhl jsem jí. Dál už si to moc nepamatuji,“ prohlásil Kratochvíl. „Je mi to líto, neměl jsem to řešit takhle,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám