Hlavní obsah

Byl opilý a jen v trenýrkách, rukojmí pořezal střepem, vypověděli svědci z Budějovic

Právo, Novinky, orh, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Incident s rukojmí v Českých Budějovicích měl podle svědků z místa na svědomí opilý muž. Oblečený jen v trenýrkách měl nejdřív obtěžovat na zahrádce hotelu, pak ohrožovat ženu ve zlatnictví, načež pokračoval do vedlejší prodejny tabáku, kde držel – se skleněným střepem u jejího krku – ženu jako rukojmí. Ta musela se zraněním do nemocnice, zadržení muže vyřešila zásahová jednotka.

Vyjednávání policie v Českých Budějovicích

 
Článek

Svědci z místa incidentu, který začal v hotelu Zvon, uvedli, že muž oblečený pouze v trenýrkách byl opilý a vyváděl.

Záchrana rukojmí v Českých Budějovicích: Do prodejny tabáku vnikla zásahovka, ozvala se střelba

Krimi

„Přišel k nám na zahrádku s vlastním pivem už v podnapilém stavu. Když ho chtěl číšník vykázat, začal vyvádět. Rozbil půllitr u vedlejšího stolu a vydal se do blízkého zlatnictví,” popsal Právu události středečního odpoledne manažer hotelu Zvon Zdeněk Novotný.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Muž držel v Českých Budějovicích ženu jako rukojmí

„Žena, která tam pracuje, před ním utekla, on pak pokračoval do sousedního tabáku, kde ohrožoval další ženu,“ upřesnil Novotný.

Záchrana rukojmí v Českých Budějovicích: Do prodejny tabáku vnikla zásahovka, ozvala se střelbaVideo: Pavel Orholz, Právo

Ženu v tabáku pak podle svědků muž ohrožoval střepem od půllitru, protože žádnou zbraň u sebe na zahrádce neměl. Ženu museli záchranáři převézt do nemocnice.

Bankovní lupič v Minnesotě po osmi hodinách vyjednávání propustil pět rukojmí

Amerika

„Utrpěla řezné poranění lehčího charakteru v oblasti krku a po ošetření byla převezena do traumacentra krajské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky Zuzana Fajtlová.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Policisté na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, kde muž držel v prodejně ženu jako rukojmí.

Incident se stal ve středu odpoledne v centru Českých Budějovic na náměstí Přemysla Otakara II. Muž tam držel v prodejně tabáku ženu jako rukojmí. Podle kriminalistů ji ohrožoval na životě.

Zásahová jednotka před 16. hodinou vnikla do prodejny, policisté pak vyběhli z prodejny se ženou. Policisté kolem prostoru postavili mobilní stěnu, bylo slyšet několik výstřelů či ran.

Další podrobnosti k případu policie zatím nesdělila, potvrdila pouze, že muže zadržela a převezla k výslechu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám