Hlavní obsah

Rukojmí v úvěrové firmě v Tbilisi jsou na svobodě, útočníka zadrželi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tbilisi
Aktualizováno

Ozbrojený muž zadržel v pátek v kanceláři společnosti na mikropůjčky MBC Business Capital v gruzínské Tbilisi devět lidí jako rukojmí, uvedla agentura Reuters. Požadavky nebyly zcela jasné, ale muž žádal snížení úroků z úvěrů, zvýšení penzí a zákaz hazardu. Nakonec všechny rukojmí propustil a policie ho zadržela.

Foto: Reuters

Policisté před kanceláří úvěrové firmy v Tbilisi, kde pachatel drží rukojmí.

Článek

„Podle dostupných informací jeden ozbrojený muž uvnitř zadržuje devět lidí,“ uvedl Baža Siradze, šéf policejních sil ministerstva vnitra. Má podle něj střelnou zbraň. Kancelář se nachází v přízemí obytného domu.

Policii se nakonec pachatele, který byl identifikován jako Levan Zurabišvili a působil opilým dojmem, aby rukojmí propustil. Vzápětí ho policie zadržela. Při akci nebyl nikdo zraněn, napsal web Sputnik s odvoláním na gruzínské ministerstvo vnitra.

Muž na firmu zaútočil, protože mu odmítla poskytnout další půjčku vzhledem k tomu, že nebyl schopen splácet úvěr a hrozilo mu zabavení majetku. Muž současně žádal, aby poslanci zakázali hazard, snížily se úroky z úvěrů, zvýšily se penze a snížily ceny léků.

Agentura Reuters napsala, že útočník je jeden, ruský web Sputnik a agentura TASS s odvoláním na svědky oznámily, že je pachatelů více, údajně pět a jeden z nich má granát, to se však nepotvrdilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám