Hlavní obsah

Záchrana rukojmí v Českých Budějovicích: Do prodejny tabáku vnikla zásahovka, ozvala se střelba

– České Budějovice • Aktualizováno
Právo, Novinky, orh, kub

Policie ve středu odpoledne vyjednávala v centru Českých Budějovic s mužem, který držel v prodejně tabáku ženu jako rukojmí. Podle kriminalistů ji ohrožoval na životě. Zásahová jednotka před 16. hodinou vnikla do prodejny, policisté pak vyběhli z prodejny se ženou. Policisté kolem prostoru postavili mobilní stěnu, bylo slyšet několik výstřelů či ran.

Záchrana rukojmí v Českých Budějovicích: Do prodejny tabáku vnikla zásahovka, ozvala se střelbaVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Policie podle mluvčího jihočeské policie Milana Bajcury do trafiky vnikla asi po padesáti minutách vyjednávání. „Za pomoci zásahových výbušek jsme pachatele zneškodnili a zadrželi. Žena utrpěla zranění a záchranáři ji odvezli do nemocnice. Pachatel je nezraněný a byl odvezen k výslechu,“ popsal Bajcura s tím, že nikdo jiný už v obchodě nebyl.

Zranění ženy jsou lehká, je pořezaná na rukou.

Podezřelý muž držel ženu jako rukojmí podle policie v jedné z prodejen na náměstí Přemysla Otakara II. Podle prvotních informací měl zbraň a ženu ohrožoval, policie s ním vyjednávala zhruba od 15:00 hodin.

Rozrušený muž vyhrožoval v Brně zabitím rukojmích

Krimi

„Další informace poskytneme ve chvíli, až zásah skončí,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura s tím, že motiv útočníka k držení rukojmí zatím není zřejmý.

Na místě je podle mluvčího policie i záchranná služba a městští strážníci. Zavřená byla část náměstí před hotelem Zvon.

Záběry jako z gangsterky: Lupič s kalašnikovem držel v gruzínské bance osm hodin rukojmí

Evropa

Nastalá situace komplikovala zároveň i dopravu ve městě, kdy se především v okolí Senovážného náměstí tvořily kolony.

Reklama

Výběr článků

Načítám