Hlavní obsah

Záběry jako z gangsterky: Lupič s kalašnikovem držel v gruzínské bance osm hodin rukojmí

– Tbilisi

Agentura AP zveřejnila záběry ze středeční loupeže v gruzínském městě Zugdidi. Maskovaný muž vyzbrojený automatickou zbraní tam vtrhl do banky a zadržoval rukojmí. Po asi osmi hodinách se ale vzdal a policie ho zadržela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojenec držel v bance v Gruzii přes 20 rukojmíVideo: AP

 
Článek

"Speciální operace v Zugdidi skončila. Strážci zákona vyvedli útočníka se zdviženýma rukama. Podle dostupných informací se vzdal policii," uvedla po dramatu v Gruzii tamní televize.

Zadrženému hrozí obvinění z loupeže a vydírání, nezákonného držení střelné zbraně a z držení rukojmích.

Ozbrojený muž držel v gruzínské bance rukojmí a žádal miliony

Zahraniční

Těhotnou pustil

Podle dřívějších zpráv ozbrojený muž, který vnikl do banky v Zugdidi na západě Gruzie, požadoval půl milionu amerických dolarů (zhruba 11,5 milionu korun). V bance zajal asi dvě desítky lidí. Části zaměstnanců se podařilo podle televize Rustavi 2 uniknout po požárním schodišti. Ozbrojenec během vyjednávání s policií propustil nejprve těhotnou ženu a později další dva rukojmí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V bance v Gruzii drží přes 20 rukojmích. Zdroj ReutersVideo: Reuters

Podle zveřejněných záběrů byl muž, jehož obličej zakrývala kukla, oblečen do maskovací uniformy a byl vyzbrojen útočnou puškou kalašnikov.

Zprvu se rozcházely údaje o počtu útočníků, nakonec ale o jednom ozbrojeném muži informovalo rovněž gruzínské ministerstvo vnitra, podle kterého dotyčný vnikl do banky krátce před 14:30 místního času (12:30 SELČ).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám