Hlavní obsah

Bankovní lupič v Minnesotě po osmi hodinách vyjednávání propustil pět rukojmí

Alex Švamberk, Novinky, Alex Švamberk
Minneapolis
Aktualizováno

Bankovní lupič ve městě St. Cloud v americkém státě Minnesota zadržoval ve čtvrtek pět rukojmí. Během mnohahodinového vyjednávání je postupně propouštěl. Když se podařilo dostat všechny na svobodu, agenti FBI vtrhli do pobočky banky Wells Fargo a muže zatkli, uvedla stanice CBS.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie dostala informaci o bankovní loupeži krátce přes 14. hodinou. Místní obyvatel Abdi Kadir řekl listu Minneapolis Star-Tribune, že byl těsně před druhou hodinou odpolední místního času u vchodu do banky, ale pokladník mu řekl, aby rychle odešel. Když odjížděl, zahlédl, jak lidé vybíhají z hlavního vchodu banky.

Mluvčí Wells Fargo Staci Schillerová potvrdila, že v jižní pobočce banky došlo k zajetí rukojmích, a ujistila, že zaměstnanci plně spolupracují se strážci zákona. Všech pět rukojmí byli zaměstnanci banky.

Na místo byli povoláni agenti Federálního vyšetřovacího úřadu (FBI), kteří začali s lupičem vyjednávat.

Propuštění třetí zadržované osoby

Krátce před 18:30 vyběhla z banky osoba směrem k zásahové jednotce, která ji prohledala a odvedla do bezpečí. V 19:45 se dostala na svobodu druhá žena. Třetí rukojmí bylo propuštěno o pět minut později a čtvrté kolem osmé večer.

Lupič však držel dál páté rukojmí. Poslední propustil až po osmi hodinách vyjednávání kolem 22:20. Pak agenti FBI a další ochránci zákona v protistřepinových vestách a helmách vtrhli do banky a zadrželi ho.

Policie potvrdila stanici NBC, že nikdo nebyl zraněn.

Zásah sledovaly z druhé strany silnice stovky lidí. St. Clouds má 68 tisíc obyvatel a leží 80 km severozápadně od Minneapolis.

Čtvrté rukojmí na svobodě

Reklama

Výběr článků

Načítám