Hlavní obsah

Brutálně znásilnil mladou ženu v Brně, dostal 8,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Už jsou to tři roky, co se mladé ženě obrátil život vzhůru nohama. Tehdy vystoupila v Brně-Líšni z autobusu a bohužel narazila na dnes devětadvacetiletého Ukrajince Vasyla Bojčuka. Když žena odmítla jeho sexuální návrh, popadl ji a odvlekl do nedalekého parku, kde ji brutálně znásilnil. Brněnský krajský soud jej za to v pátek potrestal 8,5 lety vězení, k tomu musí ženě zaplatit 700 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Vasyl Bojčuk u brněnského souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

K činu došlo v polovině ledna 2019. „Obžalovaný se ženě postavil do cesty a zeptal se jí, jestli si s ním nechce užít. Když odmítla, chytil ji za předloktí a pod krkem, vulgárně jí nadával a odvlekl ji do blízkého lesoparku. Napadená ho opakovaně žádala, aby ji pustil, vzhledem k jeho značné fyzické převaze se jí nepodařilo ani utéct,“ zrekapituloval soudce Roman Kafka.

Ukrajinec ženu brutálně znásilnil, pak ji ještě okradl a nechal ležet bez pomoci. Při samotném útoku sice žena utrpěla jen drobnější zrnění v podobě zlomeného prstu, podlitin a oděrek, děsivý zážitek ale zanechal hlubokou rýhu v psychice v podobě posttraumatické stresové poruchy. Žena má tak dodnes traumata, bojí se chodit ven a musí se léčit.

Muž v Brně zatáhl ženu do lesa, kde ji znásilnil

Krimi

Policie dlouho nemohla útočníka dopadnout. Bojčuk tak o pár týdnů později přepadl ženu v Šumperku, kterou ovšem jen okradl. Zde byli policisté úspěšnější a soud muže vyhostil na dva roky z Česka. Brněnští detektivové ale mezitím došli k závěru, že útočníkem z Líšně je právě Bojčuk. I když se muž dozvěděl, že po něm česká policie jde, hned po vypršení trestu vyhoštění se vrátil do Česka. Policisté ho pak dopadli v Krkonoších.

„Zaznělo tady, že je to tvrzení proti tvrzení. Ale my máme za to, že vina obžalovaného byla jednoznačně prokázána, a to nejen výpovědí poškozené. Nic nenasvědčuje tomu, co se nám tu obžalovaný snažil tvrdit, že to měla být právě ona, kdo se s ním na styku domluvila, a dokonce ještě za úplatu,“ zdůraznil Kafka.

Mladík se u Brněnské přehrady pokusil znásilnit mladou ženu

Krimi

„Napadená měla poškozené oblečení, byla celá špinavá a měla zranění, které si nemohla způsobit sama. Nemáme žádné pochybnosti, že to byl právě obžalovaný, kdo se jednání dopustil, o čemž svědčí i biologické stopy obžalovaného na oblečení oběti,“ dodal soudce Kafka.

Muž se proti verdiktu na místě odvolal, případ tak posoudí ještě Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám