Hlavní obsah

Brutálně zavraždila novorozence o madlo dveří, soud jí snížil trest

– Olomouc • Aktualizováno

Olomoucký vrchní soud ve středu snížil o rok na 17 let trest dvaadvacetileté ženě z Brna odsouzené za vraždu jejího tříměsíčního syna. Vyhověl tak odvolání obžalované, která se domáhala nižšího trestu. Soud zohlednil to, že dosud nebyla trestána a k činu se doznala.

Foto: Právo

Obžalovaná matka u soudu.

Článek

Matka své dítě ubila v odstaveném autě, podle rozsudku si surovým způsobem vybila agresi na bezbranném dítěti. Spouštěčem jejího jednání bylo to, že jí na čerpací stanici nechtěli půjčit zapalovač, aby si mohla zapálit.

„Vyhověli jsme odvolání obžalované, snížili jsme jí trest z 18 na 17 let. Přihlédli jsme zejména k tomu, že obžalovaná nebyla dosud soudně trestána a že se k trestnému činu doznala,“ uvedl mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Tragédie se stala loni na začátku října. Opilá žena v nepojízdném odstaveném autě na parkovišti u čerpací stanice dítěti podle soudu dala několik facek a následně s ním několikrát udeřila o madlo dveří.

Ve vzteku kvůli cigaretě umlátila tříměsíčního syna, dostala 18 let

Krimi

Tříměsíční kojenec utrpěl mnohačetné oděrky a podlitiny včetně zlomeniny klenby čelní; zemřel na místě. Podle obžaloby to nebylo poprvé, co podle svědků žena dítě fackovala. Chlapce podle obžaloby poté odložila, prospala se a pak řešila s přáteli, co má dělat.

Obžalovaná se pohybovala v době činu mezi lidmi bez domova. Má základní vzdělání, je svobodná a nemajetná. Dosud byla beztrestná, šestkrát se však zřejmě dopustila přestupků majetkové povahy. Za vraždu jí původně hrozilo 15 až 20 let vězení.

Mladá matka měla týrat novorozence, policie ji obvinila z pokusu o vraždu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám