Hlavní obsah

Bodal do krajana dokud o něj nezlomil nůž, odsedí si 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Deset let ve vězení za pokus o vraždu stráví 45letý Ukrajinec Andrej Uhlov, který před rokem v Dubí na Teplicku bodal svého krajana, dokud o něj nezlomil nůž. Vrchní soud v Praze ve středu zamítl Uhlovovo odvolání. V něm sice uznal, že muže pobodal, odmítal ale že by v tom byl úmysl, a tvrdil navíc, že to byl jeho sok, kdo první zaútočil.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta odvádí Andreje Uhlova z jednáníVideo: Novinky

 
Článek

„My obžalovanému věříme, že poškozeného nechtěl zabít,“ komentoval zamítavé rozhodnutí předseda odvolacího senátu Petr Smrž. Dodal ale jedním dechem, že Uhlovova obhajoba nemůže obstát. „Naprosto vědomě použil nůž, vedl minimálně jednu ránu do břišní dutiny,“ uvedl.

Jedním z nejpodstatnějších důkazů byly kamerové záznamy z místa činu. „Jsou stěžejním důkazem a skutkový děj je na nich zachycený. Zcela jednoznačně to vyvrací tvrzení obžalovaného. Nebyl to on, kdo byl napaden,“ podotkl Smrž.

Po odpykání trestu bude Uhlov vyhoštěn na deset let z České republiky.

Za pobodání Ukrajinců dostal Uzbek podmínku, podle soudu nechtěl vraždit

Krimi

Uhlov podle nyní pravomocného verdiktu Krajského soudu v Ústí nad Labem napadl svého o 14 let staršího krajana na parkovišti spediční firmy v Dubí na Teplicku. Konkrétně ho bodl pětkrát kuchyňským nožem s deseticentimetrovou čepelí, kterou o muže zlomil. Uhlov soka bodal do hrudníku, břicha, ruky i zadku. Ke smrti nedošlo jen díky shodě šťastných náhod a včasnému lékařskému zákroku v ústecké nemocnici.

Oba muži byli silně opilí, policisté jim naměřili přes dvě promile alkoholu.

Uhlov se k pobodání krajana od počátku doznával. „Já se přiznávám ke své vině. Jsem připraven přijmout trest za své jednání. Velmi lituju toho, co se stalo. Nic takového jsem nechtěl,“ uvedl ve středu u soudu. Chtěl prý muže jen vystrašit a „ukázat mu, že je nebezpečný“.

Pobodání na hodech řeší soud. Nechtěl jsem se prát, neměl bych šanci, hájil se obžalovaný

Krimi

„Hádali jsme se. Nechtěl jsem žádnou rvačku, nechtěl jsem ho zabít. Nemyslel jsem si, že takovým malým nožem bych mu mohl ublížit,“ dodal.

Pobodaný Uhlova údajně nejprve napadl pěstí a chytil ho do kravaty. Uhlov ho tak prý musel bodnout, aby ho pustil. Což se nestalo, tak do něj bodal dál.

Obhájce obžalovaného doplnil, že na rozdíl od Uhlova pobodaný u hlavního líčení nemluvil pravdu a agresorem byl právě on. Soud ale nepřesvědčil.

Reklama

Výběr článků

Načítám