Hlavní obsah

Auta se na vedrem poničenou D35 vrátí nejdříve za čtyři dny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Auta se na vedrem poničenou dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku vrátí nejdříve za čtyři dny. Na tak dlouho je odhadována oprava komunikace, na níž v sobotu odpoledne došlo k hromadné kolizi aut. Právo o tom v neděli informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Po dálnici se nedá jezdit. Vedro ji poničilo.

Článek

K nehodě čtyř osobních a jednoho nákladního automobilu došlo před patnáctou hodinou na 286 kilometru dálnice ve směru z Olomouce na Ostravu, kde podle Ředitelství silnic a dálnic zřejmě vlivem vedra popraskal a zvlnil se betonový povrch komunikace.

Kvůli vedrům popraskala dálnice D35, havarovalo pět aut

Krimi

Nehodu podle policejního mluvčího zavinila čtyřiačtyřicetiletá řidička vozidla Seat Leon, když nepřizpůsobila rychlost stavu a povrchu vozovky a dostatečně se nevěnovala řízení a provozu před sebou.

Foto: Policie ČR

Po dálnici se nedá jezdit. Vedro ji poničilo.

„Vlivem vysokých teplot došlo k poškození povrchu, na což vozidla reagovala zpomalením až zastavením. Tuto situaci řidička přehlédla, na poslední chvíli při jízdě v levém jízdním pruhu strhla řízení vozidla vlevo, ale nestihla se dostatečně vyhnout vozidlu Škoda Yeti stojícímu před ní, a narazila do něj. Toto vozidlo bylo vlivem nárazu odmrštěno do pravého jízdního pruhu, kde narazilo do stojícího nákladního vozidla Daf. Řidička při úhybném manévru dále narazila do ocelových svodidel a do stojících vozidel Škoda Superb a hyundai,“ popsal Právu kolizi Hejtman.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaná auta na dálnici D35

Po nehodě skončilo v péči zdravotnické záchranné služby deset lidí. „Jednalo se o lehčí zranění,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. Zranění byli převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci. Mezi zraněnými bylo i pět dětí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaná auta na dálnici D35

Policisté předběžně vyčíslili škodu způsobenou při srážce aut na 1 225 000 korun. „Dechové zkoušky na alkohol byly u všech řidičů negativní,“ poznamenal Hejtman.

Policie nejdříve uzavřela úsek dálnice z Olomouce do Ostravy, následně pak i v opačném směru. „Úsek mezi 281 km (EXIT Přáslavice) a 290 km (EXIT Velký Újezd) byl nejprve uzavřen ve směru na Ostravu. Zhruba po dvou hodinách od dopravní nehody byl uzavřen i dálniční úsek na Olomouc. Dálnice D35 v úseku mezi 281 km a 290 km je v současné době zcela uzavřený oběma směry,“ konstatoval v neděli policejní mluvčí.

Objízdná trasa je pode něj značena a je svedena na komunikaci II/437 přes obce Přáslavice, Kocourovec a Daskabát. „Doba uzavření úseku je odhadována na nejméně čtyři dny,“ dodal Hejtman. Úsek dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým újezdem byl zprovozněn na podzim 1997.

Foto: Policie ČR

Po dálnici se nedá jezdit. Vedro ji poničilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám