Hlavní obsah

Kvůli vedrům popraskala dálnice D35, havarovalo pět aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Kvůli nehodám čtyř osobních vozidel a nákladního automobilu byla v sobotu odpoledne uzavřena dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku ve směru na Lipník nad Bečvou. Policie dopravu odklání na vedlejší silnici, dálnice má být v místě nehody zavřená do 22:00. Podle hasičů se zranilo 10 lidí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaná auta na dálnici D35

Článek

Nehoda kvůli popraskanému povrchu dálnice se stala kolem 15. hodiny na 289. kilometru D35. Podle mluvčího policie Libora Hejtmana došlo také k lehkému zranění několika lidí.

„V péči záchranářů skončilo 10 osob, lehčí zranění. Jednotky provedly asistenci záchranářům,” informovali olomoučtí hasiči.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaná auta na dálnici D35

„V pravém jízdním pruhu jel kamion a před ním byl zvlněný úsek dálnice, zřejmě vlivem vedra praskl betonový povrch, který se zvedl, a vozidla zde zastavovala. Kamion zastavil a taktéž v levém jízdním pruhu zastavila tři osobní vozidla, ale čtvrté vozidlo jedoucí stejným směrem nezastavilo a narazilo do kolony stojících vozidel, čímž došlo k řetězové nehodě,“ popsal Novinkám Hejtman.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaná auta na dálnici D35

"V místě je prasklá vozovka. Po odstranění dopravní nehody dojde k opravě," uvedlo ŘSD. Policie později uvedla, že musela kolem půl šesté odpoledne kvůli zvlnění dálnice v opačném směru uzavřít na 290. kilometru také směr na Olomouc.

Dálnice D8 byla kvůli nehodě uzavřená, stála i D1

Krimi

Uzavřené dálnice D1 a D8

V sobotu byla uzavřena zhruba dvě hodiny také dálnice D8 nedaleko hranic s Německem kvůli nehodě dvou vozidel u Petrovic. Na 88. kilometru osobní auto z dosud nezjištěných příčin narazilo zezadu do kamionu, řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Při nehodě utrpěli zranění řidič a spolujezdkyně z osobního vozu.

V sobotu ráno způsobil nemalé komplikace v provozu na páteřní silniční tepně – dálnici D1 – také požár kamionu v omezení. Dálnice byla zcela uzavřena. Likvidace požáru si vyžádala úplnou uzavírku. I tak kamion plameny zničily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám