Hlavní obsah

Auta na Břeclavsku byla plná migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Šestadvacet migrantů zadrželi v pátek dopoledne policisté nedaleko Lanžhota na Břeclavsku. Spolu s běženci skončili v rukou zasahujících policistů i řidiči dvou aut, ve kterých ilegální „turisté“ cestovali. Zadržení se neobešlo bez krátké silniční honičky.

Dvě osobní auta na Břeclavsku převážela 26 migrantůVideo: Policie ČR

 
Článek

Neobvykle plně obsazený osobní vůz registrovaný v Maďarsku zastavila policejní hlídka při kontrole na silnici II/425 ve směru z Lanžhota do slovenského města Kúty. Přejížděl přes hraniční most nad řekou Moravou.

Neúspěšní migranti by to mohli zkusit přes Ukrajinu, Slovensko a Česko, píší média

Zahraniční

„Kontrola podezřelého osobního automobilu VW Sharan přinesla pro hlídku cizinecké policie překvapivé zjištění. Vedle dvojice řidičů se ve vozidle tísnilo dalších šestnáct osob. V době, kdy policisté řešili tuto událost, projelo místem kontroly další podezřelé auto. Opět s maďarskou registrační značkou,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Osobní auta převážela neuvěřitelné množství osob.

Policisté nechtěli nechat další vůz projet, ale byli zaměstnáni skupinou migrantů, okamžitě proto přivolali posily. Další hlídka pak záhy auto objevila.

„Řidič na pokyny policistů k zastavení nereagoval a vysokou rychlostí, která se několikrát vyhoupla i přes 160 kilometrů v hodině, ujížděl přes Lanžhot až do Břeclavi. Tam se šofér na křižovatce ulic Šilingrova a Čechova nedaleko pošty dostal do pasti. Automobil musel zastavit a i se spolujezdcem se dal na útěk. Pokus to byl ale krátký. Po několika stovkách metrů je jeden z členů hlídky dostihl a zadržel,“ dodal mluvčí.

Středočeští celníci zadrželi na D1 na Benešovsku šest migrantů ze Sýrie

Krimi

I na místě, kde muži nechali auto stát, bylo ovšem rušno. Prchající řidič své auto nezajistil a jejich Chrysler Voyager se samovolně rozjel.

„Druhý člen hlídky reagoval duchapřítomně. Do rozjetého vozidla, které už stačilo nabourat jeden ze zaparkovaných automobilů a nebezpečně mířilo do křižovatky, naskočil a zastavil ho. V automobilu se tísnilo deset vyděšených cizinců,“ doplnil Šváb.

V rukou policie tak skončilo 26 běženců a čtyři cizinci, kteří je převáželi. U migrantů se policisté pustili do identifikace a dalších úkonů, čtveřice řidičů skončila v policejní cele.

Páteční případ je dalším zadržením větší skupiny migrantů v tomto týdnu. Jak upřesnil mluvčí, v tomto týdnu již cizinečtí policisté zajistili 17 migrantů, většinu ve vlacích, šest jich – notně prokřehlých – cestovalo na podvozku návěsu kamionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám