Hlavní obsah

Albánec nechal uhořet bezmocnou seniorku, hrozí mu výjimečný trest

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

U Krajského soudu v Liberci začalo v pondělí hlavní líčení s třiapadesátiletým kosovským Albáncem Fadilem Dávidem, kterého obžaloba viní z toho, že 27. ledna 2010 úmyslně založil požár v domě imobilní jednaosmdesátileté seniorky ve Višňové na Liberecku.

Foto: Právo

Obžalovaný u soudu

Článek

Podle slov státního zástupce Radima Kadlčka obžalovaný založil požár tak, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda. Za vraždu spáchanou zvlášť trýznivým způsobem hrozí obžalovanému až doživotní trest.

Fadil Dávid, který měl přezdívku Džovany, stařenku dobře znal. On a jeho přítelkyně se o starou ženu starali. Podle svědeckých výpovědí, však obžalovaný i jeho přítelkyně měli později zneužít důvěřivosti seniorky a připravit ji peníze. Z toho se ale budou oba zodpovídat v samostatném soudním případu. Motivem obžalovaného podle Kadlčka bylo právě zakrytí majetkové trestné činnosti.

Foto: Právo

Obžalovaný u soudu

„Obžalovaný rozložil hořlavé předměty blízko zapnutých elektrických přímotopů. Věděl, že žena nebude schopna vzhledem k omezené pohyblivosti před požárem uniknout,“ uvedl Kadlček.

Podle čtených posudků soudních znalců byla žena při vědomí a pokoušela se před požárem uniknout. To se jí ale nepodařilo, oheň jí způsobil popáleniny na 80 procentech těla a zemřela na místě. Třiapadesátiletý muž si nyní odpykává trest za vydírání. Obžalovaný, který žije v ČR od začátku devadesátých let, byl v minulosti trestán za výtržnictví a nepovolený pobyt. V současné době si odpykává trest za vydírání a týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám