Hlavní obsah

Osmdesátiletá řidička zapila prášky alkoholem, za nehodu jí hrozí až tři roky

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Až tři roky za mřížemi hrozí osmdesátileté seniorce z Brna, která za volant svého auta sedla poté, co tlumicí léky zapila alkoholem. Důchodkyně při manévrování s autem nabourala sousedovu fabii.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Soused už v minulosti několikrát v obavách o osud svého vozu zaparkovaného u domu sledoval zápolení důchodkyně s volantem jejího auta. I tentokrát vykoukl z okna a když se seniorka nebezpečně přiblížila jeho vozu, hlasitým křikem ji upozornil na nebezpečí kolize.

Řidička skutečně zastavila a vypnula motor, vzápětí ovšem nastartovala a rozjela se přímo proti druhému autu, které po nárazu odhodila na vyvýšenou travnatou plochu.

„Přivolaní policisté provedli s řidičkou dechovou zkoušku, která skončila pozitivním výsledkem. Seniorka nedovedla hodnotu přesahující jedno promile hodnověrně vysvětlit a přiznala také požití několika tlumicích léků. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz. Způsobená škoda byla odhadnuta na dvacet tisíc korun,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám