Hlavní obsah

Toyota v Praze narazila do odstavené felicie, která na výpadovce stojí několik týdnů

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do odstaveného vozu Škoda Felicie narazil v úterý dopoledne řidič na pražské výpadovce na dálnici D4. Odstavené auto tam podle zjištění redakce stojí již několik týdnů.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič naboural do odstavené felicieVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala ve Strakonické ulici před jedenáctou hodinou. Bílá felicia tam stála v odstavném pruhu, když do ní z dosud neznámých příčin narazil zezadu řidič toyoty.

„Policisté vyjeli k dopravní nehodě, kterou nahlásil někdo, kdo projížděl okolo. Řidič narazil na silnici do odstaveného auta. Podle dostupných informací se nikomu nic nestalo,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Felicia měla za stěračem lísteček od městské policie s datem 7. září. Podle mluvčí strážníků Michaely Teplé to nebylo jediné vyrozumění.

Auto nahlásili magistrátu

„Strážníci auto řešili kvůli zákazu zastavení už 31. srpna i 12. září. Městská policie může nařídit odtah jen v případě, že vozidlo tvoří překážku silničního provozu, a to tady nebylo. Dne 4. září strážnici sepsali úřední záznam, který postoupili silničně- -správnímu odboru pro podezření z přestupku,“ uvedla Teplá.

Podle ní byla následně telefonicky vyrozuměna jak policie, tak TSK. „Více možností už městská policie nemá,“ dodala Teplá.

Policie podle Hulana nemůže auto odtáhnout. Tvrdí, že by to měl řešit správce komunikace, popřípadě silniční správní úřad. TSK však nemůže svévolně odtahovat auto a musí počkat, až ji to nařídí příslušný úřad. Následně ho odtáhne na náklady provozovatele auta.

Podobná situace byla v srpnu na dálnici D8, kde několik dní stálo torzo ohořelého návěsu. Majitel ho neodstranil a magistrát vydal příkaz k okamžitému odtahu až po upozornění Novinkami. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Shořelý kamión hyzdí silnici na výjezdu z PrahyVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám