Hlavní obsah

Ohořelé torzo kamiónu již několik dní hyzdí výjezd z Prahy

Novinky, ok, jap
Praha

Již několik dní hyzdí výjezd z Prahy na dálnici D8 ohořelé torzo návěsu kamiónu, který tam v sobotu zničil požár. Majitel ho dosud neodstranil a pražský magistrát dal po upozornění redakce Novinek ve čtvrtek odpoledne pokyn k jeho okamžitému odstranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Shořelý kamión hyzdí silnici na výjezdu z PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Kamión, nebo spíš to, co z něj zbylo, stojí v Cínovecké ulici v odstavném pruhu u Březiněvsi, pár desítek metrů před hranicí se Středočeským krajem a začátkem dálnice D8. V okolí torza se tvoří kolony, protože řidiči netuší, zda jde o aktuální problém, či nikoliv. Navíc si ohořelý zbytek vozu natáčejí a zdržují tím ostatní.

Podle mluvčí policie Andrey Zoulové je úklid silnice po požáru kamiónu na správci komunikace. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký tvrdil, že kamión nestojí na dálnici a ŘSD úklid nezajišťuje. Správu komunikací v metropoli má v tomto případě na starosti Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK).

Požár kamiónu se zeleninou provoz na D8 u PrahyVideo: Karel Pětruchno, Novinky

TSK však nemůže svévolně jednat. „V tomto případě zajistí odstranění ohořelého kamiónu jeho provozovatel nebo vlastník. Pokud tak neučiní, nařídí silniční správní úřad jeho odstranění vlastníku nebo správci komunikace na náklady provozovatele nebo vlastníka ohořelého kamiónu. Svévolný zásah do soukromého vlastnictví neumožňuje správci komunikací občanský zákoník ani silniční zákon,“ řekla Novinkám mluvčí TSK Barbora Lišková.

„Magistrát jakožto příslušný silniční správní úřad udělil souhlas k okamžitému odstranění zahořelého návěsu na výše uvedené komunikaci. Doprava by měla být při odstraňování návěsu vedena levým jízdním pruhem. Souhlas jsme zaslali i správci komunikace (TSK) a Policii České republiky,” sdělil Novinkám ve čtvrtek odpoledne mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Kamión začal hořet v Cínovecké ulici v sobotu po sedmé hodině večer. Požár zasáhl celý náklad, ačkoliv řidič, který vyvázl bez zranění, v první fázi začínajícího požáru odpojil tahač od návěsu do bezpečné vzdálenosti a zabránil tak větším škodám. [celá zpráva]

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na podvozku návěsu. Škoda byla vyčíslena na jeden milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám